Officielt: Jakobsen får fire år i FCK
FC København henter Michael Jakobsen i spansk fodbold og giver forsvareren en kontrakt på fire år.

Helt som ventet har superligaklubben FC København hentet forsvarsspilleren Michael Jakobsen i den spanske klub UD Almería.

Spanierne meddelte allerede torsdag aften, at Jakobsen var rejst til Danmark for at gennemgå lægetjek hos vicemestrene, og det er nu endt med en fire år lang kontrakt, skriver FC København i en pressemeddelelse.

- Med Michael Jakobsen får vi solid kvalitet tilført til defensivens venstre side, hvor han både kan agere som midterforsvarer og back.

- Vi kender naturligvis Michael rigtig godt primært gennem hans tid i AaB og senest som fast inventar i Almeria. Vi glæder os over, vi er nået til enighed, og ser frem til at have Michael som en del af FC København, siger sportsdirektør Carsten V. Jensen.

Dermed vender Jakobsen hjem til København, hvor han i sin tid spillede i B93, inden han som helt ung skiftede til PSV Eindhoven. Herfra gik turen til Aalborg, hvor han markerede sig som en forsvarsprofil i Superligaen.

- Det er en kæmpe mulighed for mig at have fået denne chance for at komme hjem til Skandinaviens bedste hold. FC København spiller altid med om mesterskabet og er regelmæssige deltagere i de europæiske turneringer.

- Dét, kombineret med min ambition om at vende tilbage til det danske A-landshold, gør, at jeg er helt sikker på, at jeg har truffet den helt rigtige beslutning, siger Michael Jakobsen.

Han er foreløbig noteret for fem kampe på det danske landshold. Sidste optræden var i oktober 2009.

/ritzau/