Özlem Cekic i chok: ”Jeg var tre sekunder fra at blive slået ihjel”
- Jeg vågnede her til morgen med en dyb taknemlighed over livet! skriver Özlem Cekic på Facebook. Foto: Scanpix/arkiv
Dramatisk fredag endte lykkeligt for Özlem Cekic.

Det tidligere folketingsmedlem for SF Özlem Cekic vågnede lørdag morgen "med en dyb taknemmelighed over livet."

Fredag var hun nemlig få øjeblikke fra at blive involveret i, hvad der kunne have blevet en voldsom og tragisk trafikulykke. Det skriver debattøren og foredragsholderen på Facebook:

”Jeg var 3 sekunder fra at blive slået ihjel i går. Jeg var i bil og ventede på, at det blev grønt lys for mig, så jeg kunne kører over for et kryds. Men jeg var lidt for langsom. Pludselig fra venstre side, kørte der en bil over for rødt med 120 km/t. Hvis jeg havde været 3 sekunder hurtigere om at køre over vejen, var han kørt direkte ind i mig og slået mig ihjel på stedet. Jeg var i chok. Og det var andre tydeligvis også, da mange biler gik i stå. Jeg stod så der, midt i krydset og begyndte at tude. Jeg kunne ikke rigtig finde ud af, om det var fordi, jeg var glad for at leve. Eller om det var fordi, jeg var ked af at være tæt på at dø.”

Sådan indleder Özlem Cekic Facebook-opdateringen, som på under en time allerede er blevet delt og 'liket' flittigt.

Pizza på sofaen

Hun skriver videre, hvordan fredagen heldigvis fortsatte mere fredeligt med foredrag, X Factor og pizza på sofaen. Og efter en nattesøvn deler hun nu sine refleksioner over hændelsen med sine følgere på det sociale medie:

"Jeg vågnede her til morgen med en dyb taknemlighed over livet! Men også rystet over, hvor skrøbelig livet også kan være! Og hvor vigtigt det er at huske, at alt kan slutte fra det ene øjeblik til det andet. Lad os sammen huske på det vigtigste i livet. Hinanden, kærligheden, samtalen og tilstedeværelsen. Jeg vil i mellemtiden glæde mig over det ekstra liv jeg fik:-) God lørdag til alle de levende."

Adskillige danskere har komenteret opdateringen.

Ida kom eksempelvis til at tænke på en god ven, der døde i en alder af 22 år for et par år siden:

"Og det mindede mig godt nok også om, hvordan man skal fortælle dem, man elsker - at det gør man fanme! Sejt du også lige minder os om det, Özlem, for det er SÅ vigtigt. Knus til dig og sikke en ubehagelig oplevelse," skriver Ida.

Læs hele indlægget her:

Jeg var 3 sekunder fra at blive slået ihjel igår. Jeg var i bil og ventede på, at det blev grønt lys for mig, så jeg...

Opslået af Özlem Cekic på 4. marts 2016