Østrigs kansler vil give Athen mere tid
Østrig sender nye signaler i diskussionerne om Grækenlands gældskrise og vil give

Grækenland bør have mere tid til at betale sin gæld, hvis landet fastholder kursen med økonomiske reformer og besparelser, sådan som det er aftalt med EU-landene, siger Østrigs kansler, Werner Faymann.

- Jeg ser en god chance for, at vi vil finde frem til et resultat, hvor grækerne overholder aftalerne med EU, men til gengæld får mere tid til tilbagebetalingen, siger socialdemokraten Faymann i et interview med avisen Österreich.

Dermed lægger den østrigske regeringschef op til en mere moderat linje end Tyskland på et tidspunkt, hvor der skal føres en række vigtige møder og drøftelser om Grækenlands fremtid i EU.

Tyskland og Frankrig sagde efter møder med den græske premierminister, Antonis Samaras, i denne uge, at de græske ledere må bevise, at de er fuldstændigt indstillet på at spare.

I Athen gav græske ledere søndag udtryk for, at de håber, at Samaras med en charmeoffensiv i EU i denne uge har skabt mere tillid til den græske kurs.

I Berlin og Paris har Samaras fået at vide af henholdsvis forbundskansler Angela Merkel og præsident François Hollande, at Grækenland skal blive i euro-samarbejdet, men er nødt til at demonstrere vilje til at mindske sit budgetunderskud.

- Grækenland er i eurozonen, og Grækenland skal forblive i eurozonen, men det er fortsat nødt til at demonstrere et troværdigt program og vilje fra ledernes side til at gå hele vejen, samtidig med at det kan tåles af befolkningen, sagde Hollande lørdag efter et møde med Samaras i Elysee-palæet.

Der var imidlertid en nuance i Hollandes reaktion ved at gøre opmærksom på, at de voldsomme besparelse skal kunne "tåles af befolkningen" i Grækenland.

Hollande sagde, at euro-landene nu afventer en rapport fra EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og IMF om græsk efterlevelse af gældsplanen eller mangel på samme.

/ritzau/Reuters