Østrig vil udvise 50.000 asylansøgere
Østrigs indenrigsminister, Johanna Mikl-Leitner, fortæller, at Østrig skærper reglerne, sådan at flere afviste asylansøgere kan sendes hjem. Desuden skal antallet af personer, der søger om asyl, reduceres. Foto: Ronald Zak/AP
Inden for de næste tre år vil Østrig sende 50.000 afviste asylansøgere ud af landet igen.

Østrig er på vej med en række skærpelser af sin lovgivning på asylområdet. Det indebærer blandt andet, at Østrig inden 2019 vil udvise 50.000 afviste asylansøgere.

Det fremgår af en plan, som regeringen i den østrigske hovedstad, Wien, har udarbejdet, og som østrigske medier refererer.

Planen er kommet offentligt frem samtidig med, at mange andre europæiske regeringer fremlægger planer og initiativer for, hvordan de kan reducere antallet af asylansøgere.

Forleden meddelte den svenske regering, at den har planer og at udvise op til 80.000 afviste asylansøgere.

Wien-regeringen annoncerede tidligere i januar, at den i år vil begrænse antallet af asylansøgere i landet til 37.000. I 2015 kom der 90.000 asylansøgere til Østrig.

- Vi er allerede blandt de lande, der gennemfører flest udvisninger, siger Østrigs indenrigsminister, Johanna Mikl-Leitner, til det østrigske nyhedsbureau APA.

- Men vi vil øge tempoet og ændre antallet i opadgående retning, tilføjer hun.

Den østrigske plan omfatter blandt andet økonomiske initiativer, der skal få udvisningerne til at glide lettere ned.

I øjeblikket får afviste asylansøgere 370 euro med på rejsen. Det beløb skal øges til 500 euro, hvis de accepterer at rejse hurtigt.

Pengene får de, hvis de rejser inden tre måneder uden at vente på afgørelsen af deres ansøgning om asyl.

Desuden vil regeringen udvide antallet af lande, som Østrig regner for sikre, sådan at statsborgere fra disse lande ikke kan regne med umiddelbart at få asyl.

På denne liste ventes lande som Marokko, Algeriet, Tunesien, Ghana, Georgien og Mongoliet tilføjet.

Det vil betyde, at asylansøgninger fra disse lande kan behandles inden for en særlig hurtig procedure på ti dage.

Regeringen vil også chartre flere fly til at flyve afviste asylansøgere væk, og desuden vil den gennemføre oplysningskampagner om Østrigs politik på området.

/ritzau/dpa