Østrig afslører scenen til årets Eurovison

Den østrigske tv-station ORF afslører de første billeder af scenen til verden største musikshow, 2015-versionen af Eurovison Song Contest.
Østrigs Conchita Wurst vandt Eurovision Song Contest i Danmark med "Rise like a Phoenix".
Østrigs Conchita Wurst vandt Eurovision Song Contest i Danmark med "Rise like a Phoenix". Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Man kan håbe for den østrigske tv-kanal ORF, at de ikke løber ind i samme negative omtale som Danmarks Radio, når det til maj er deres tur til at afholde verdens største underholdningsshow, Eurovision Song Contest.

Sidste år var det manden med kjole og skæg, Conchita Wurst, der sørgede for den østrigske sejr ved det hidtil største tv-show i Danmark, og i dag har Eurovison og ORF løftet lidt af sløret for, hvordan scenen kommer til at se ud.

Scenen forestiller et kæmpe øje af LED-lys, som skal danne bro mellem artisterne, deres delegation og publikum verden over, skriver eurovison.tv på sin hjemmeside.

- Visionen for Eurovision Song Contest 2015 er broen fra fortiden, til nutiden og til fremtiden. Øjet er et symbol på denne bro - en fælles respekt mellem kulturer, lande og mennesker, forklarer Kathrin Zechner, der er tv-direktør på den østrigske tv-station ORF.

Scenen består af 1288 søjler med LED lys, der kan lave et utal af vilde effekter. Også scenegulvet, som er 11 meter i diameter, kan lave flotte lyseffekter.

Eurovision Song Contest afholdes i Wien den 19., 21., og 23. maj 2015.

Inden da skal den danske vinder findes. Det sker den 7. februar i Gigantium i Aalborg.

Se billederne af scenen her: http://www.eurovision.tv/page/multimedia/photos?gal=123633

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.