Østeuropæere får millioner til AMU-kurser
Lalandia er en af de virksomhed, som har ansat østeuropæiske rengøringsfolk for derefter at sende dem direkte på AMU-kurser i Esbjerg i månedsvis. Foto: Colourbox.dk
Cirkusset med AMU-kurserne ser ud til at fortsætte. Store virksomheder benytter kurserne til nyansatte østeuropæere.

Flere store virksomheder har ansat østeuropæere og sendt dem på månedlange AMU-kurser støttet af staten. Det skriver Fagbladet 3F.

Lalandia er langt fra den eneste virksomhed, som har ansat østeuropæiske rengøringsfolk for derefter at sende dem direkte på AMU-kurser i Esbjerg i månedsvis. Det samme har hotelkæden Scandic, rengøringsgiganten Forenede Service og servicevirksomheden Gastro Service.

De flere måneder lange AMU-kurser for udlændinge har i løbet af det seneste halvandet år udløst godt 7,6 millioner kroner i statstilskud. Det oplyser Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen over for Fagbladet 3F.

- Det tyder på, at der er nogen, som spekulerer i, hvordan de kan få mest muligt i statsstøtte, når der i en del tilfælde åbenbart ikke er tale om reelle job. Den form for spekulation og misbrug skal stoppes, siger arbejdsmarkedsordfører fra SF, Eigil Andersen.

Direktør på Uddannelsescenter Fyn, Asmus Brigsted, som er ansvarlig for kurserne, bekræfter, at skolen har haft kursister fra både Scandic-hotellerne, Lalandia og Forenede Service.

Han vil dog ikke oplyse, hvad skolen har tjent på projektet, eller hvad skolen har haft af omkostninger til at indlogere kursisterne. Men ifølge Kvalitets - og Tilsynsstyrelsen er 4,3 millioner kroner ud af de i alt 7,6 millioner kroner gået til kost og logi.