Østerild-aktivist falder 5 meter ned fra træ

Det gik helt galt, da en aktivist i morges faldt ned fra et træ i Østerild Klitplantage. Personen er nu indlagt.
En aktivist faldt onsdag morgen ned fra et træ i Østerild Klitplantage, hvor fældningen af træer fortsætter. Plantagen skal danne rammen for et testcenter for kæmpevindmøller.
En aktivist faldt onsdag morgen ned fra et træ i Østerild Klitplantage, hvor fældningen af træer fortsætter. Plantagen skal danne rammen for et testcenter for kæmpevindmøller. Foto: René Shütze / POLFOTO

En mands kamp mod fældningen af træerne i Østerild Klitplantage i Thy endte rigtig skidt i morges, da han faldt flere meter ned fra et træ.

Aktivisten var ifølge politiet oppe i et træ sammen med fire-fem andre aktivister i plantagen, hvor fældningen af træer startede igen klokken fem i morges.

Aktivisterne befandt sig ikke i området, hvor der fældes, så politiet lod dem sidde i træet.

"To af dem kravler så ned frivilligt ned, og efterfølgende begynder den tredje at kravle ned. Han falder så fem meter ned, og vi yder førstehjælp. Vi frygtede for, at han havde fået ryg- og nakkeskader, så vi tilkaldte en ambulance, og han ligger nu på hospitalet," fortæller kommunikationsmedarbejder for Midt- og Vestjyllandspoliti, Kurt Stenfeldt, til Newspaq, som ikke kender til mandens tilstand.

Der er dog også aktivister ude blandt træerne, hvor fældningen foregår. En af dem er Tom Vilmer, som lige nu lusker rundt i et krat uden for politiets synsfelt.

"Vi er ikke synlige for dem, der hvor de fælder i øjeblikket, så politiet har endnu ikke opdaget os," fortæller Tom Vilmer til Newspaq og forklarer, at han ikke kan tale mere, fordi politiet er helt tæt på.

Aktivisterne har i snart to uger forsøgt at spænde ben for fældningen af 12 hektar træer i området, der skal bruges til et testcenter for kæmpevindmøller. Politiet er dog klar igen i dag.

"Vi har det samme antal på arbejde i dag, som vi havde i går," siger Kurt Stenfeldt, der dog ikke vil præcisere, hvor stor en politigruppe, der er tale om.

I går rapporterede flere medier om, at cirka 50 politifolk var til stede i plantagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.