Øresundsbroen skjulte beton-fare i flere uger
Allerede i starten af december vidste konsortiet bag Øresundsbroen, at betonen slog revner og faldt i vandet. Alligevel advarede man først lige før nytår lystfiskere mod at sejle under broen.

To kilo tunge stykker beton truede hele december med at rive sig løs fra Øresundsbroen, og de kunne være faldet ned i hovedet på de lystfiskere, der sejlede under broen.

Alligevel advarede broen først offentligheden om revnerne 29. december, da reparationsarbejdet var færdigt. Her fortalte man i stedet om et større reparationsarbejde på broen, der løber frem til sommer og går i gang i næste uge.

Det vækker vrede hos Danmarks Sportsfiskere, der organiserer 30.000 lystfiskere i Danmark.

»Hvis man har været vidende om, at der var løse betonstykker på broen, er det meget kritisabelt, at man ikke har advaret de fiskere, der sejler under broen,« siger miljøkonsulent i foreningen Jens Thygesen.

Han har ikke noget overblik over, hvor mange fiskere det kunne dreje sig om.

»Men uanset om det er én, hundrede eller en million, så burde man have advaret øjeblikkeligt,« siger han.

I Øresunsbro Konsortiet bekræfter projektleder Björn Svensson forløbet: Man opdagede skaderne i december, gik i gang med at udbedre dem og meddelte så den 29. december offentligheden om den fortsatte fare ved at være under broen.

Men han har ingen forklaring på, hvorfor advarslen kom så sent:

»Jeg forstår godt dit spørgsmål, men jeg kan ikke give dig noget svar,« siger Björn Svensson.