Øllet flyder til folketingsfest på Bornholm

Politiet har været rundhåndet med bevillinger til at sælge øl til det store folkemøde, der de næste dage samler hundredvis af politikere.
De næste fire dage mødes tusindvis af politikere, pressefolk, meningsdannere og almindelige danskere til folkemøde i Allinge på Bornholm. Og så skal der ikke mangle øl.
De næste fire dage mødes tusindvis af politikere, pressefolk, meningsdannere og almindelige danskere til folkemøde i Allinge på Bornholm. Og så skal der ikke mangle øl. Foto: Colourbox.dk

Ingen folkefest uden øl.

De næste fire dage mødes tusindvis af politikere, pressefolk, meningsdannere og almindelige danskere til folkemøde i Allinge på Bornholm.

Over 50 Christiansborg-politikere med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og S-leder Helle Thorning-Schmidt i spidsen vil diskutere demokratiets tilstand og den fremtidige velfærd.

Og de mange ord skal skyldes ned med masser af øl.

"Vi har været rundhåndet med bevillingerne. Normalt giver vi ikke tilladelse til, at man bare sætter en ølvogn op. Men det har vi gjort denne gang," siger politikommissisær ved Bornholms Politi, Peter Jørgensen.

Han kan ikke sige præcis, hvor mange bevillingerne der er givet. Men han er overbevist om, at deltagerne godt kan administrere de mange ølvogne.

"Folk kommer til Bornholm for at diskutere politik. Selvfølgelig skal folk have en fadøl eller et glas vin, men allerede nu kan vi se, at folk opfører sig ordentligt. Og det er jeg sikker på, at de fortsætter med," siger Peter Jørgensen.

Socialdemokraternes skatteordfører, Nick Hækkerup, er blandt deltagerne på den danske pendant til den svenske Almedalsuge i Gotland.

Han glæder sig til at krydse klinger med andre politiske sjæle og drikke - tja, måske en enkelt øl.

"Jeg skal i morgen sammen med Søren Pind kommentere på kommentatorerne. I stedet for, at det altid er dem, der kommenterer på os. Det skal vi nok få en masse skæg ud af," siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.