Økonom: Kasi-Jesper bør beskytte formuen
Jesper "Kasi" Nielsen har tabt så meget af sin formue på sport, at han bør beskytte resten, mener sportsøkonom

Matadoren Jesper "Kasi" Nielsen har tabt så store summer på håndboldklubben AG København, den tyske klub Rhein-Neckar Löwen samt aktiekøbsoptioner i selskabet Pandora, at han bør beskytte resten af formuen, så familien ikke mister alle millionerne.

Rådet kommer fra sportsøkonom Troels Troelsen fra CBS i København. Han har fulgt AG København og Jesper Nielsen tæt de seneste år.

- Han har brugt det meste af formuen. Jeg håber inderligt, at han beskytter det, der er tilbage, så hans familie har et udkomme, indtil han finder sin næste forretning. Det skal han nok finde, siger Troels Troelsen til Ritzau.

I 2011 tabte Kasi-Jesper 359 millioner kroner af 400 millioner kroner i sit personlige selskab Dacamase. Det viser regnskabet for 2011, skriver ekstrabladet.dk.

Dermed er der langt færre penge tilbage til at finansiere AG Københavns underskud.

- Det kræver stadig en god del penge, før AG København muligvis balancerer. Det tvivler jeg på, klubben nogensinde kommer til, fordi de sportslige ambitioner er væsentligt større, end markedet kan bære, siger Troels Troelsen.

Som hovedaktionærer kan Jesper "Kasi" Nielsen bestemme prisen for sine aktier i AG København, hvor han fredag trak sig som bestyrelsesformand.

Han har tabt broderparten af sin private formue, fordi værdien af hans optioner i Pandora er nedskrevet, mener Troels Troelsen.

- Kasi-Jesper oversælger alt, han rører ved, fordi han er en fantastisk salgsmand, siger han.

Troels Troelsen vurderer, at det for en revisor eller advokat vil være svært at rådgive Jesper Nielsen.

- Når han tror på det, han gør, gør han det i så stor grad, at han bliver ved at tro på det. Det er lige netop den egenskab, der har gjort ham rig. Den egenskab har også gjort, at formuen er forsvundet igen, siger han.

/ritzau/