Øjenvidne: Stilhed og derefter panik efter angreb i Manchester
Panik i Manchester i nat, efter at en selvmordsbomber slog til ved Ariana Grande-koncert. Foto: Oli Scarff/AFP
Fædre er blevet set med deres piger i armene, efter at en selvmordsbomber slog til ved Ariana Grande-koncert.

Det skulle have været en fest, da den amerikanske sangerinde Ariana Grande gav koncert i Manchester Arena mandag aften.

Men det endte i en tragedie, hvor indtil videre 22 personer er meldt dræbt.

Teenageren Kennedy Hill var til koncerten, da en selvmordsbomber slog til, da Grande havde forladt scenen og folk var på vej hjem.

- Arenaen var skræmmende stille i fem eller seks sekunder, som føltes meget længere, og så begyndte alle bare at løbe, siger hun til AFP.

Hendes mor, Stephanie Hill, så mennesker løbe væk i panik, og de mistede både sko og mobiltelefoner undervejs.

Arenaen har plads til 21.000 mennesker, og eksplosionen fandt sted i foyeren.

19-årige Sebastian Diaz fra Newcastle så frygtelige scener efterfølgende.

- Der var fædre, som havde deres små grædende piger i armene, siger han ifølge AFP.

Politiet i Manchester har bekræftet, at børn er blandt de dræbte. Gerningsmanden er blandt de dræbte, har politiet oplyst.

59 personer er meldt sårede, og flere tusinder fik deres livs chok. Sky News har talt med en mor, der var inde til koncerten med sin datter.

- Jeg har aldrig været så bange i hele mit liv. Jeg tog min lille datter og sprang for livet. Folk sagde "en bombe, en bombe", siger moren.

Til The Guardian fortæller Elena Semino, som ventede på sin 17-årige datter, der var til koncerten:

- Jeg mærkede en varme i nakken, og da jeg kiggede op, var der kroppe overalt.

På de sociale medier har flere forældre og pårørende skrevet, at de ikke kan få fat i deres børn, som var til koncerten.

- Vil I ikke nok hurtigt dele det her. Min lillesøster Emma var til Ari-koncerten i aften i #Manchester og svarer ikke sin telefon. Hjælp mig, har en Twitter-bruger skrevet og lagt et billede op af sin søster.

Manchester Evening News skriver historien om moren Charlotte, som ikke kan få fat i sin 15-årige datter Olivia Campbell.

Sammen med vennen Adam Lawler var Olivia Campbell til koncerten. Mens Adam Lawler er fundet på et hospital, hvor han modtager behandling, er Olivia endnu ikke fundet. Og hun er ikke til at fange på mobilen.

- Hun havde sin telefon med sig, men den er død. Jeg ved ikke, om hun har mistet den, da folk flygtede, men hun kender mit nummer udenad, og hun ved, at hun kan kontakte mig, hvis hun kan, siger Charlotte Campbell.

Danske Hanne Karger Jespersen bor kun 100 meter fra arenaen. Hun var på vej i seng, da hun hørte braget. Hun skyndte sig derefter ud på sin altan.

- Vi ser flere hundrede løbe skrigende ud fra arenaen. Der er ren panik. Der er vi klar over, hvad der nok er sket derinde. De skreg rigtig meget. De løb for deres liv, siger hun til TV2 News.

/ritzau/