Ødelagte veje gør vintertrafikken mere sikker
Huller og revner i vejene kan have fordele. Foto: Colourbox
Landets veje bliver alvorligt ødelagte, hvis vinteren bliver hård, men de dårlige veje har faktisk fordele. Sikkerheden bliver nemlig bedre.

En kommende streng vinter kan blive katastrofal for Danmarks veje. Mange af landets kommuner har ikke råd til at vedligeholde vejene, hvis sne og kulde forsager frostsprængninger og huller.

LÆS OGSÅ: Vinterkaos truer på de danske veje

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, og dårlige veje har faktisk en fordel.

"Vi har ikke direkte statistik på det, men vi har tidligere været med i et nordisk projekt, hvor vi så på vejtilstanden i relation til trafiksikkerhed. Det viste, at jo dårligere vejene var, jo færre ulykker var der," siger civilingeniør Stig Hemdorff, der koordinerer uheldsdata for Vejdirektoratet, til Newspaq.

De dårlige veje betyder nemlig, at bilisterne kører langsommere, og det nedsætter antallet af uheld.

"Der kan så være mange andre problemer, fordi køretøjerne eksempelvis kan blive ødelagt, men det giver ikke en dårligere trafiksikkerhed," mener Hemdorff.

Tidligere har blandt andet FDM været ude med kritik af, at de dårligere veje giver bilisterne øgede udgifter, og at hullerne samtidig hæmmer mobiliteten og effektiviteten på vejnettet, men trafiksikkerheden er altså ikke i fare.