Odenses nye rockstjernefabrik

Det kan godt være, at der er lang vej fra Kansas City i Odense til Orange Scene på Roskilde Festival.

Men derfor kan man jo godt drømme om en funklende rockstjernetilværelse alligevel.

Det gør guitaristen i rockbandet PLÖK i hvert fald.

25-årige Andreas Ægidius slog i går tonen an, da det nye øvested Kansas City blev indviet på Munkebjergvej.

»Det er simpelthen for fedt. Det er meget bedre end Spilledåsen, hvor vi var før. Det var nogle skodlokaler. Her er meget mere plads, og det er fedt, at alle musikerne er samlet et sted. Vi kan inspirere hinanden og hjælpe hinanden,« siger han og spiller et riff fra PLÖKs seneste nummer.

Odense-bandet, der blev stiftet i 1998, har længe sukket efter bedre og større øvelokaler.

Det har de nu fået i Kansas City, hvor de deler det 50 kvadratmeter store øvelokale med bandet Frances.

Huslejen er 1410 kroner om måneden per band.

»Det kan vi godt klare. Det er lidt over 300 kroner per mand for vores vedkommende,« siger Andreas Ægidius, der sammen med resten af PLÖK rejser til USA i april på en promotion-tour.

Venteliste for bands

Der er plads til 100 bands i den gamle arbejdstøjsfabrik, hvilket har vist sig at være for lidt.

»Vi har 11.000 kvadratmeter at gøre godt med. Men vi er allerede overbooket og har nu oprettet en venteliste for de bands, der ikke nåede at komme kom med i første omgang,« fortæller bestyrelsesformanden for Kansas City, Thomas de Mik.

Visionerne med det nye øvested er mange.

Ledelsen har blandt andet planer om, at bandsene skal have mulighed for at spille ved nogle af sommerens mange livekoncerter i Kongens Have.

Og hvis rygterne taler sandt, skulle det heller ikke blive helt umuligt for amatørerne at blive opvarmningsband til nogle af de helt store koncerter på Rytmeposten, der åbner igen 1. marts.

Det har kostet cirka 23 millioner kroner at stable Kansas City på benene. Odense Kommune har bidraget til festen med fem millioner kroner.

Kommunen har endvidere stillet en lånegaranti på 14,4 millioner kroner. Resten af pengene har initiativtagerne til øvelokalerne hentet fra sponsorer og musikforeninger.