Odense kom fredeligt ind i 2007
Årsskifte ? Regnen holdt masser af mennesker væk fra gaderne, og derfor blev nytåret forskånet for alvorlig ballade og ulykker. Kun fire mennesker blev anholdt i Odense nytårsnat

»Vejret var helt klart på politiets side i år.«Sådan lød det fra vicepolitikommissær Erik Halkjær fra Odense Politi, da han i går formiddag gjorde status over nytåret. Med den bemærkning hentyder den vagthavende betjent til det faktum, at mandskabet på Odense Politigård fik sig en usædvanlig rolig vagt nytårsaften og nat.»Det er længe siden, at jeg har oplevet så roligt et nytår. Det er givetvis, fordi en hel masse mennesker har holdt sig indendøre på grund af det regnfulde vejr,« siger Erik Halkjær.Det odenseanske nytår blev forskånet for alvorlige ulykker med fyrværkeri, og nattelivet bød kun på minimal ballade i gaderne og på byens værtshuse og diskoteker.»Vi anholdte kun fire personer for gadeuorden. Vi har ofte flere anholdte på en helt almindelig lørdag aften,« bemærker vicepolitikommissæren.Alle fire blev løsladt efter at have overnattet i detentionen i kælderen under politigården.

Psatte brande

Tidlig nytårsmorgen udbrød der brande i tre kolonihavehuse i haveforeningen Rødegårdsløkken, som ligger ved Rødegårdsvej.Mandskab fra Odense Brandvæsen fik slukket ilden i to af husene, mens et tredje brændte ned.»Brandvæsenet havde ikke materiel til at slukke alle tre huse,« beretter Erik Halkjær.Vicepolitikommissæren oplyser, at brandene efter alt at dømme var påsatte. En mere detaljeret efterforskning af sagen vil blive sat i gang i løbet af i dag tirsdag.Modsat betjentene hos Odense Politi havde brandfolkene hos Odense Brand og Beredskab nok at se til i forbindelse med årsskiftet.»Der har været gang i den,« siger Tom Frydenlund, der er viceberedskabsmester hos det odenseanske brandvæsenet.Medregnet brandene i Rødegårdsløkken blev mandskabet i løbet af aften, natten og den første del af nytårsdag kaldt ud på i alt 17-18 slukningsopgaver.Der har blandt andet været ild i en stor gummiged i en hal på Skibhusvej. Desuden har der været ild i en række containere. Blandt andet i Vollsmose. Også et par brændende biler blev slukket. Midt på natten var brandfolkene på Roersvej 2, hvor der var ild i stueetagen på en ejendom.

Kun en ildlagt p OUH

I løbet af i går gav det blæsende vejr også beredskabet noget at lave med løse tagsten og væltede træer.Lægerne på Odense Universitetshospital behandlede nytårsaften og i går også færre fyrværkeriskader end normalt.Afdelingslæge Jette Vobbe fra ortopædkirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital kunne i går først på eftermiddagen oplyse, at hospitalet i løbet af den 31. december og i går indtil da havde behandlet otte personer for fyrværkeriskader.Hun kan ikke komme med konkrete oplysninger om skaderne og deres omfang,»Men jeg kan dog oplyse, at kun én person er blevet indlagt som følge af sin fyrværkeriskade. Så det siger noget om, at de øvrige skader ikke har været så alvorlige,« konstaterer afdelingslægen fra OUH.For et år siden behandlede lægerne på det store hospital i alt 20 personer, der var kommet til skade på grund af ulykker med fyrværkeri.