Oberst advarer: Store forandringer for over 500 ansatte

De komplicerede forhandlinger om finansloven har udsat aftalen om et forsvarsforlig. Derfor går de ansatte i Oksbøllejren på juleferie uden at vide, om deres arbejdsplads nedlægges eller flyttes.
- Mine ansatte er ikke dumme, så jeg kan lige så godt forberede mine ansatte, siger oberst Torben Dixen Møller.
- Mine ansatte er ikke dumme, så jeg kan lige så godt forberede mine ansatte, siger oberst Torben Dixen Møller. Foto: Bjarne Lüthcke og Henning Bagger/Scanpix/arkiv

530 ansatte skal blandt andet bruge julen og nytåret på at indstille sig på, at deres arbejdsplads kan ændres radikalt.

Det skriver chefen for Hærens Kamp- og Ildstøttecenter i Oksbøl, oberst Torben Dixen Møller, i en julemail til de mange ansatte.

Ifølge JydskeVestkysten skriver obersten, at en lang række kompetencer formentlig vil blive flyttet til andre kaserner i landet.

Det drejer sig blandt andet om løjtnantuddannelsen, som han forventer flytter fra Oksbøl til Høvelte Kaserne, og bliver en del af en ny delingsføreruddannelse, som alle officerer skal igennem.

- Det er, hvad jeg har lyttet mig til. Mine ansatte er ikke dumme, så jeg kan lige så godt forberede mine ansatte. Men jeg kan ikke vide det, siger Torben Dixen Møller til avisen.

Det oberst Torben Dixen Møller ikke ved med sikkerhed er, hvordan de igangværende forhandlinger om et forsvarsforlig ender. Vedtagelsen af et nyt forsvarsforlig venter på finansloven, som nu formodes vedtaget fredag, hvorefter Folketinget går på juleferie.

Ifølge en analyse, foretaget af JydskeVestkysten, lægges der i forsvarsforliget op til oprettelsen af et nyt artilleri- og luftværnsregiment i Oksbøl, og så er det besluttet, at der skal uddannes værnepligtige i Oksbøllejren fra 1. februar 2018.

Således ændres der ifølge JydskeVestkysten ikke væsentligt på antallet af militære arbejdspladser i Varde Kommune, som har i alt 1.312 ansatte ved tre garnisoner på Varde Kaserne, i Oksbøllejren og i Nymindegablejren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.