Obama: USA skal finde en kur mod kræft
Vicepræsident Joe Biden peger på Barack Obama under præsidentens State of the Union-tale. Her sagde Obama, at Biden skal stå i spidsen for, at USA bliver det første land, der kurerer kræft. Foto: Evan Vucci/AP
Én gang for alle skal kræft bekæmpes, og USA vil være det land, der gør det, lyder det i præsidentens tale.

USA's præsident, Barack Obama, siger i sin State of the Union-tale, at USA skal være det land, der én gang for alle finder en kur mod kræft.

- I aften lancerer jeg en ny national indsats for at få det gjort (kureret kræft, red.), siger han natten til onsdag dansk tid.

- For de af vores elskede, vi har mistet. For de familier, vi stadig kan redde, lad os gøre USA til det land, som kurerer kræft én gang for alle.

Det bliver vicepræsident Joe Biden, der for nylig mistede en søn til kræft, der kommer til at stå i spidsen for indsatsen.

- Jeg sætter Joe i spidsen for mission control, siger Obama med henvisning til, at USA var det første land til at sætte en mand på månen - og derfor også kan blive det første land til at finde en kur mod kræft.

Joe Biden siger i en skriftlig udtalelse i forbindelse med udnævnelsen, at han vil arbejde for at inspirere forskere til gennembrud på området.

- Jeg ved, at vi kan få et globalt engagement op at stå for at sætte en stopper for kræft, som vi kender sygdommen i dag, og inspirere en ny generation at forskere til at forfølge nye opdagelser og skubbe grænsen for menneskelig stræben endnu mere, skriver Biden.

Meddelelsen fra vicepræsidenten er ifølge nyhedsbureauet Reuters blevet offentliggjort af Det Hvide Hus.

Joe Bidens søn døde af kræft i hjernen sidste år.

/ritzau/