Obama: USA er klar til at tage hul på nyt kapitel

Økonomien er blevet bedre, og USA er på vej i den rigtige retning, lyder det fra præsidenten i politisk tale.
Præsident Barack Obama taler til nationen i sin årlige tale natten til onsdag dansk tid.
Præsident Barack Obama taler til nationen i sin årlige tale natten til onsdag dansk tid. Foto: Larry Downing/AP

I sin tale årlige State of The Union-tale tirsdag aften lokal tid hylder den amerikanske præsident, Barack Obama, den amerikanske middelklasse og slår fast, at der er fremgang på vej.

- Vi er 15 år inde i dette nye århundrede, og det er 15 år, som er gået i skyggen af terror, 15 år hvor to lange og dyre krige er blevet udkæmpet af en ny generation, år hvor vi også blev vidner til en forfærdelig recession, der ramte på tværs af landet og i hele verden.

- Det har været og er stadig hårdt for mange. Men i aften tager vi hul på et nyt kapitel, siger USA's præsident, Barack Obama, til nationen.

Præsidenten bliver allerede kort inde i sin tale afbrudt af klapsalver.

Og han gør hurtigt klart, at USA er sluppet ud af finanskrisens kradsende klør.

- I dag, efter et banebrydende år for USA, er vokser vores økonomi hurtigere, end den har gjort siden 1999. Vores arbejdsløshed er lavere end før finanskrisen, flere af vores unge tager en uddannelse end nogensinde før, flere mennesker er forsikret, og vi er ikke afhængige af udenlandsk olie, som vi ellers har været i 30 år, siger Barack Obama og tilføjer:

- Skyggen efter krisen er væk, og nationens tilstand er stærk.

State of the Union er en årlig tale, som USA's præsident holder for medlemmerne af Kongressens to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus.

Talen bliver holdt i Repræsentanternes Hus ved U.S. Capitol i den amerikanske hovedstad, Washington.

I løbet af talen leverer præsidenten traditionelt en vurdering af nationens tilstand, fremhæver administrationens resultater og fortæller om de politiske tiltag, han vil rulle ud det kommende år.

I årets tale lægger Barack Obama særligt vægt på, at der skal ske reformer til fordel for middelklassen.

Det betyder, at præsidenten lægger op til skattereformer og bedre arbejdsforhold som betalte sygedage og bedre børnepasningsmuligheder.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.