Obama: Støt mig med 10 dollar på en sms
Præsident Barack Obama tager en helt ny metode i brug, når han nu beder amerikanerne støtte ham via sms'er.

Penge er afgørende, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at blive USA's præsident - eller at blive siddende på verdens mest magtfulde post.

Men hvor det traditionelt set har været multimillionærer og firmaer, der har støttet de amerikanske præsidentkandidater i deres valgkampe, tager præsident Obama nu helt nye metoder i brug.

Han opfordrer "de almindelige amerikanerne" til at støtte hans valgkampagne med 10 dollar (knap 60 danske kroner, red.). De skal ganske enkelt bare sende en sms med beskeden "give" til 62262, så bliver pengene trukket over deres telefonregning.

Selvom det er første gang, amerikanerne kan støtte en præsidentkandidat økonomisk via sms'er, byggede Obamas kampagne allerede op til valget i 2008 på de små donationer fra amerikanerne.

- Når vi nu er gået ind i de sidste 100 dage af valgkampen, vil vi fortsat være fokuserede på at gøre kampagnen så tilgængelig som muligt for de små donorer. De er hjertet og sjælen i vores organisation, lyder det i en meddelelse fra Obamas kampagne.

Men Obamas støtter kan ikke regne med, at alle 10 dollar går til præsidentens valgkampagne. Telefonselskaberne tager nemlig normalt mellem 30 og 50 procent af de beløb, folk donerer over sms'er.

Om tallet også vil være så højt i Obamas tilfælde, svarer demokraterne ikke på.

- Hver eneste måde at rejse penge på koster penge. Vi har selvfølgelig fundet de mest konkurrencedygtige priser på markedet for at sikre, at vores støtter får den største indflydelse med deres donation, siger en talsmand for kampagnen.

Det ventes også, at republikanernes præsidentkandidat, Mitt Romney, vil benytte sig af de små sms-donationer, men hans kampagne har ikke bekræftet noget.

Flere eksperter forventer, at denne valgkampagne vil blive den dyreste i USA's historie.

/ritzau/Reuters