Obama pisker Romney med vindmøller
Obama angriber Romney: Han vil fjerne fradrag til vindmølle-industri. 37.000 job er i fare, lyder det.

USA's præsident, Barack Obama, har forsøgt at presse sin republikanske modstander i præsidentvalgkampen, Mitt Romney, i defensiven, ved at beskylde ham for at ville fjerne skattefradraget fra vindmølleindustrien og bringe 37.000 arbejdspladser i fare.

På anden dag af en turné gennem slagmarken Colorado skød Obama sig torsdag ind på et lokalt emne med mulighed for, at det kan flytte stemmer i Rocky Mountain-staten og i det midtvestlige Iowa, hvortil præsidenten rejser i næste uge.

- I det øjeblik hjemmelavet energi skaber nye job i stater som Colorado og Iowa, så vil min modstander gøre det af med skattefradraget for vindmølleindustriens producenter, siger Obama til en menneskemængde på 3500 i Rocky Mountains-staten.

- Tænk på, hvad det kan komme til at betyde for et samfund som Pueblo. Her i staten står vindmølleindustrien bag 5000 arbejdspladser. Uden disse fradrag vil 37.000 amerikanske job, heriblandt hundredvis af job lige her i Pueblo være i fare, siger Obama.

Skattefradraget for vindmølleindustrien udløber med udgangen af året, og Obama agter at forlænge det. Romney har i sin kampagne gjort klart, at han er modstander af et sådant skridt.

Balladen om vindenergi er det seneste eksempel på, hvordan lokale emner kan komme til at få stor national betydning i en præsidentvalgkampagne, mens kandidaterne vælger vejen gennem den ene stat efter den anden for at finde den rette vej til Det Hvide Hus.

Obama siger, mens han sætter turbo på sin valgkamp, at det er på tide at holde op med at bruge milliarder af dollar på at støtte den profitable olieindustri og i stedet at begynde at investere i ren energi.

Romney har latterliggjort Obamas planer om at støtte en ny generation af grønne energiprojekter. Han pegede på det mislykkede solenergiselskab Solyndra, som gik konkurs efter at have modtaget en lånegaranti fra regeringen på en halv milliard dollar.

/ritzau/AFP