Obama: Mine døtre får et ekstra kram i dag
Præsident Obama beder i en tale hele USA om at omfavne de pårørende til de dræbte i skudmassakre i Colorado.

- Der er andre dage for politik. I dag handler om at bede og reflektere.

Sådan lød det fra USA's præsident, Barack Obama, da han fredag gik på talerstolen i staten Florida til det, der egentlig skulle have været en del af hans valgkampagne, men som i stedet blev en tale for ofrene for en skudmassakre i en biograf i Colorado.

- Mange af jer, der er forældre, havde sikkert den samme reaktion, som jeg havde, da jeg hørte om det her. Mine døtre går i biografen, og hvad hvis de var blevet ramt?, siger præsident Obama og tilføjer:

- Michelle og jeg er heldige nok, til at kunne kramme vores døtre lidt hårdere i nat. Og jeg er sikker på, at I vil gøre det samme med jeres børn. Men de forældre, der ikke er lige så heldige, må vi omfavne og fortælle, at vi vil være der for dem som en nation.

Skudmassakren ved Denver i Colorado, hvor en ung mand gik ind i en biograf og skød løs på publikum til den nye Batman-film, har indtil videre kostet mindst 12 mennesker livet og 50 andre meldes såret.

- Vi kommer nok aldrig til at forstå, hvad der får folk til at terrorisere deres medmennesker på denne måde. Sådan en voldelighed og ondskab er uforståelig, siger Obama.

Han sender en bøn til alle amerikanere om at omfavne de pårørende til de dræbte og sårede.

- De folk, der mistede livet, elskede og blev elsket. De var mødre og fædre, koner og mænd, søstre og brødre, døtre og sønner, venner og naboer. De havde håb for fremtiden og de havde uopfyldte drømme.

/ritzau/