Obama kalder attentat terror og beordrer flaget på halv
Den amerikanske præsident slår fast, at blodig massakre på natklub i Florida var terror og en hadforbrydelse.
- Selv om vi fortsat er i efterforskningens indledende fase, så ved vi nok til at sige, at dette var en terrorhandling og en hadforbrydelse, siger Barack Obama i en tale efter et skudattentat i Florida søndag.
- Selv om vi fortsat er i efterforskningens indledende fase, så ved vi nok til at sige, at dette var en terrorhandling og en hadforbrydelse, siger Barack Obama i en tale efter et skudattentat i Florida søndag. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Den amerikanske præsident beordrer, at man i Det Hvide Hus og ved alle officielle bygninger flager på halv stang efter en massakre på en natklub i Florida søndag.

- Selv om vi fortsat er i efterforskningens indledende fase, så ved vi nok til at sige, at dette var en terrorhandling og en hadforbrydelse, siger Barack Obama i en tale efter attentatet.

Præsidenten udtrykker desuden forfærdelse over angrebet. Han opfordrer til at bede for de mange ofre og deres familier.

Han siger, at amerikanerne ikke må overgive sig til frygten. Angrebet må ikke skabe splid i befolkningen.

- I stedet står vi som amerikanere sammen om at beskytte vort folk og forsvare vor nation, siger Barack Obama.

Mindst 50 gæster på stedet blev dræbt. Mange sårede er indlagt.

- I dag sørger vi som amerikanere over de brutale drab, denne forfærdelige massakre på mange uskyldige mennesker, siger Obama.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, blev første gang i 2013 opmærksom på den formodede gerningsmand bag massakren på en Florida-natklub.

Det oplyser FBI søndag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters. Politiet fortæller desuden, at politiagenter tidligere har interviewet den formodede attentatmand, Omar Mateen.

Guvernøren i Florida fortæller, at han har bedt hele USA om at holde et øjebliks stilhed klokken 18 lokal tid - midnat dansk tid.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.