Obama giver råd til nøgen politiker

Et godt råd fra én profileret demokrat til en anden: sig dit job op. Sådan råder USA's præsident Obama den skandaleramte Anthony Weiner.
Til venstre er et af de første nøgen selvportrætter, der fandt sin vej fra Anthony Weiners private affærer til internettet og hjemmesiden Biggovernment.com, der først breakede historien.
Til venstre er et af de første nøgen selvportrætter, der fandt sin vej fra Anthony Weiners private affærer til internettet og hjemmesiden Biggovernment.com, der først breakede historien. Foto: BigGovernment.com / Carolyn Kaster, collage af Newspaq. / POLFOTO

En skandaleramt politiker har fået besked om at træde tilbage - af den mest magtfulde mand i verden.

De seneste uger har budt på en veritabel lavine af pinlige afsløringer af den amerikanske politiker Anthony Weiner. Afsløringer i ordets bogstaveligste forstand - nemlig af Weiners afklædte krop og især nøgne ædlere dele.

Demokraten Weiner, der siden 1999 har siden i Repræsentanternes Hus for New York, har hidtil stædigt klamret sig til sit job. Selv efter først at have pure benægtet alle anklager om nøgenbilleder for bagefter at indrømme alligevel at have sendt sexede billeder til kvinder, der ikke var hans kone.

Billeder der har spredt sig som en steppebrand på internettet, og nu er at se for alle, der har lyst til det.

Heller ikke et læk af flere siders tåkrummende sex-flirt fra politikerens facebook-profil, har fået Weiner til at ryste i bukserne.

Mange demokrater har ellers på det kraftigste anbefalet ham at træde tilbage. Og nu kommer anbefalingen så hele vejen fra den blødeste stol i det Hvide Hus, skriver CNN.

"Det han har gjort er tydeligvis upassende. Men ultimativt er det en beslutning for ham og hans vælgere. Jeg kan sige så meget, at hvis det var mig, så ville jeg trække mig tilbage," lyder ordene fra USA's præsident, Barrack Obama, i et interview til NBC.

Indtil videre har Anthony Weiner taget en kort orlov. Mon ikke den bliver forlænget.

Kilde: CNN

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.