Obama dropper dronningen
Barack Obama har valgt at bruge tiden på en videokonference med den afghanske præsident over at mødes med dronningen og hendes prinsgemal. Foto: Trine Jacobsen/Public Domain/WikimediaCommons
Den amerikanske præsident har ikke tid til at mødes med dronning Margrethe og prins Henrik, når regentparret besøger Det Hvide Hus i dag.

Der kommer til at være tomt ved den amerikanske præsidentfrue Michelle Obamas side, når hun hertil morgen amerikansk tid tager imod det danske regentpar.

Hendes mand, Barack Obama, har nemlig ikke afsat tid i kalenderen til også at trykke hænder med dronning Margrete og prins Henrik. Det fremgår af præsidentens officielle program, skriver B.T., hvor Det Hvide Hus melder om "no public schedule" hele onsdagen.

Obama er dog i nærheden af det hvide hjem, men de to royale hoveder må se sig slået af præsidentens ønske om at holde en videokonference med den afghanske præsident Hamid Karzai. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Kongehusets besøg i Det Hvide Hus sker i forbindelse med, at regentparret er på seks dages besøg i USA for at styrke det dansk-amerikanske forhold.

Muligvis giver ægtefællens manglende tilstedeværelse den amerikanske førstedame og den danske dronning mulighed for at snakke lidt om tøj.

Mens prinsgemalen tirsdag var på rundvisning på den danske virksomhed Mil-Tek i den amerikanske hovedstad, så dronning Margrethe nemlig sit smut til at tage på Smithsonian Institutions Museum, hvor hun så den balkjole, som Michelle Obama bar ved sin mands indsættelse.

Kilder: B.T. og Royal Newsblog