Nyt U21-landshold står over for den første hårde prøve

Efter to sikre sejre og uro om en ny landsholdsaftale skal U21-landsholdet møde Georgien i EM-kvalifikationen.
Niels Frederiksen udtog mandag U21-landsholdets trup til EM-kvalifikationskampene mod Georgien og Finland.
Niels Frederiksen udtog mandag U21-landsholdets trup til EM-kvalifikationskampene mod Georgien og Finland. Foto: Henning Bagger/Scanpix

3-0 og 6-0.

Det nye danske U21-landshold fik en blød start på kvalifikationen frem mod EM i 2019, da Færøerne og Litauen blev besejret i de to første gruppekampe.

Fredag venter den første hårde opgave for holdet, når Danmark møder Georgien i Aalborg. Det siger U21-landstræner Niels Frederiksen, der er i gang med sin anden samling med det nye kuld af U21-spillere.

- Vi kom rigtig fint fra start i de to første kampe. Vi har en målscore på 9-0, men vi må også være ærlige at sige, at vi ikke mødte fantastisk stor modstand i de to kampe.

- Jeg har en klar forventning om, at både Georgien og Finland vil være væsentligt dygtigere end Litauen og Færøerne, siger U21-landstræneren.

Tirsdag 10. oktober gælder det Finland på udebane.

Danmark er seedet som gruppens bedste hold, mens Polen er udset til at være det næstbedste hold.

I første runde vandt polakkerne med 3-0 over Georgien, men det resultat var misvisende, og man skal ikke forvente nogen nem dansk opgave.

- Jeg er positivt overrasket over Georgien, som ligner et rigtig fint hold. De tabte godt nok 0-3 til Polen, men det var ikke retvisende.

- Jeg tror, at vi nok skal få vores sag for, for Georgien har mange teknisk dygtige spillere, som er lynhurtige med bolden ved fødderne.

- De tør at spille i små rum, så det er et hold, som kommer frem ad banen og gerne vil spille med os, det er jeg ikke i tvivl om. De kommer til at volde os udfordringer defensivt, siger Niels Frederiksen.

Han medgiver dog, at det er en kamp, som Danmark bør vinde.

- Georgierne har nogle udfordringer med at gøre tingene færdige i begge ender.

- De får ikke gjort chancerne store nok, og de har også udfordringer med at forsvare deres mål standhaftigt nok, men ude på banen er det virkelig et godt fodboldhold.

- Men det er et hold, som vi skal kunne slå for at komme til EM, som jo er vores målsætning, siger U21-landstræneren.

Han slår fast, at han forventer at bevare sit nye 3-4-3-system, selv om FC Nordsjællands Mads "Mini" Pedersen er blevet skadet siden sidste samling, og truppen derfor er uden en oplagt venstre wingback.

De to U21-landskampe spilles i kølvandet på konflikten omkring en ny landsholdsaftale mellem DBU og spillerne på kvindelandsholdet og herrernes U21-landshold.

Der er stadig ikke kommet en afklaring, og U21-landsholdsspillerne spiller derfor på en midlertidig aftale, som har sikret ro omkring landsholdssamlingen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.