Falck

Nyt samarbejde skal knække stresskurven

Den stigende kurve af stress-sygemeldinger, der har præget arbejdsmarkedet gennem de seneste 10-15 år, skal knækkes med hjælp fra et nyt samarbejde mellem selskaberne Worklife Barometer og Falck Healthcare.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Fem enkle spørgsmål hver 14. dag kan hjælpe den enkelte medarbejder med at opdage tidlige tegn på mistrivsel og stress. Medarbejdernes svar er anonyme, men en gang om måneden modtager ledelsen og HR en trivselsrapport, der indikerer, hvor i virksomheden der er tegn på mistrivsel. Sådan virker app'en Howdy, der er udviklet af Worklife Barometer med udgangspunkt i psykiatriprofessor Per Bechs anerkendte spørgeramme.

En medarbejder, der lander i stressfarezonen, eller som falder markant i trivsel, bliver inden for to arbejdsdage kontaktet af en erhvervspsykolog fra Falck Healthcares beredskab. I en samtale over telefonen afdækker erhvervspsykologen situationen og giver gode råd til, hvordan personen kan komme tilbage på sporet - eventuelt ved at bringe sin sundhedsordning i spil.

Hidtil har Worklife Barometer ikke kunnet tilbyde en sådan skræddersyet behandling, når der var tegn på stress. Derfor er styrken ved det nyligt indgåede samarbejde netop en ny mulighed for at kunne rådgive medarbejdere og ledere på et langt tidligere tidspunkt.

"Hvis vi skal komme de stigende stressproblemer til livs, skal det være meget nemmere for virksomhederne at sætte tidligt ind, når de første symptomer viser sig. Vi skal agere hurtigt over for den enkelte, og som virksomhed skal man kunne målrette sin trivselsindsats. Med adgangen til vores sundhedsydelser kombineret med Howdy-app'en har virksomhederne pludselig langt bedre mulighed for at anvende lige præcis de værktøjer, der kan løse deres konkrete udfordringer", siger forebyggelseschef Regitze Siggaard fra Falck Healthcare.

"Som arbejdsplads er noget af det første, man kan gøre at tage mistanken om stress hos en medarbejder alvorligt. Det kan ikke arbejdes væk, og man skal ikke "bare lige" over den værste arbejdspukkel. App'en og den tilhørende ledelsesrapport er et meget brugervenligt værktøj for ledelsen, som ønsker at tage ansvar og gribe tidligt ind. Det har vi meget stor erfaring med at rådgive om, og derfor er målsætningen med samarbejdet, at vi én gang for alle får knækket den danske stresskurve", siger Annette Gaard, chefpsykolog i Falck Healthcare.

"Vores erfaringer fra foreløbigt 4.000 brugere viser, at vi er med til at sænke antallet af stress-relaterede sygemeldinger ganske markant. Hos nogle kunder er antallet ligefrem gået i nul. Det bliver ofte tilskrevet Howdys evne til at igangsætte selvrefleksion på et tidspunkt, hvor der stadig er overskud til at handle. Vi ser problemerne blive italesat over for nærmeste leder på et tidligt tidspunkt, hvor man i fællesskab kan finde en løsning gennem en presset periode - uanset om årsagen er privat- eller arbejdsrelateret. På den måde fratager vi ikke ansvaret fra lederne, men vi giver dem et værktøj, som de kan støtte sig til, og som kan måle effekten af den trivselsindsats, virksomheden sætter i gang", siger Esben Schnurre, partner i Worklife Barometer.

Få mere viden og gode råd

Vil du vide mere om mulighederne for at forebygge stress på din arbejdsplads med løsningen fra Falck Healthcare og Worklife Barometer, kan du læse mere her, eller du kan allerede nu tilmelde dig vores morgenseminar om løsningen den 30. marts i København, tilmeld dig her.

På Falck Healthcares sundhedsportal kan du få flere gode råd om at forebygge og håndtere stress, og hvordan man øger trivslen på arbejdspladsen, læs mere her.

For yderligere information, kontakt venligst:

Annette Gaard, chefpsykolog, Falck Healthcare, tlf. 26 19 63 78, anga@falck.dk

Regitze Siggaard, forebyggelseschef, Falck Healthcare, tlf. 23 27 54 79, regitze.siggaard@falck.dk

Esben Schnurre, partner, Worklife Barometer, tlf. 31 24 88 78, esc@worklifebarometer.dk

Falcks pressetelefon, tlf. 70 22 03 07

Om Falck Healthcare

Falck Healthcare A/S er Danmarks førende virksomhed inden for medarbejdersundhed, forebyggelse, behandling, rehabilitering samt organisation og ledelse. Vi leverer sundhedsordninger til mere end to millioner danskere og arbejder målrettet med psykologisk rådgivning, indsats mod sygefravær, fysisk behandling og sundhedsundersøgelser. Målet er at øge vores kunders præstationer, lette adgangen til sundhed på arbejdspladsen og forebygge tab af arbejdsevne. Falck Healthcare driver mere end 120 klinikker, der gennem et samarbejde med godt 400 psykologer gennemfører mere end 150.000 konsultationer om året. Falck Healthcares godt 700 tilknyttede fysiske behandlere gennemfører tilsvarende ca. 650.000 behandlinger om året. Desuden gør vores Hurtig Diagnose-koncept, at mere end 310.000 danskere har mulighed for at reducere ventetiden hos en speciallæge. Læs meget mere på www.falckhealthcare.dk

Om Worklife Barometer

Worklife Barometer ApS har i 2014 udviklet løsningen Howdy til forebyggelse af mistrivsel og stress. Løsningen består af tre elementer: en app, et proaktivt beredskab og månedlige trivselsrapporter til ledelsen. Howdy holder både hånden under den enkelte medarbejder samtidig med, at den arbejder med trivselsproblemer på organisatorisk niveau. Worklife Barometer har foreløbig 4.000 brugere fordelt på 30 virksomheder i henholdsvis Danmark og Sverige. Faldet i antallet af stress-sygemeldinger har været tydeligt hos stort set alle. Den tilhørende app kører på alle gængse smartphones samt på computere og tablets. Spørgerammen i løsningen er en valideret model bestående af fem simple spørgsmål, som psykiatriprofessor Per Bech står bag. Per Bech har modtaget stor international anerkendelse for sin model siden lanceringen i 1998. Howdy er oversat til 32 forskellige sprog og er således klar til at blive rullet ud i hele verden.Læs mere om Worklife Barometer og Howdy på www.worklifebarometer.com
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.