Nyt radiosystem tidligst klar i 2009
Politiets nye radiosystem kan tidligst være klar om to til tre år. Og selv dét er usikkert.

I Sverige er systemet landsdækkende og endeligt færdigt til juni.
I Danmark er vi slet ikke gået i gang endnu og må leve med nedslidte radioer, hvor brandvæsen, forsvaret og politi overhovedet ikke kan tale med hinanden.
Og det kommer til at tage mange år, før danske betjente får det nye udstyr, lyder vurderingen fra Økonomistyrelsen, hvor man i øjeblikket er ved at lede efter en leverandør til systemet, der forventes at koste omkring to milliarder kroner.

Flere i spil

Det bliver enten firmaet TetraNet eller et konsortium blandt andet bestående af Mærsk og Saab, der vinder opgaven, når udbudsrunden er slut senest til sommer.
»Og når den proces er afsluttet, så skal der sættes udstyr op i landet. Og hvor lang tid, det tager, det afhænger blandt andet af hvilken leverandør, vi vælger. Men jeg forventer, at de første brugere kan komme på nettet i slutningen af 2007 eller begyndelsen af 2008,« siger vicedirektør i økonomistyrelsen, Henrik Pinholt.
Og hvornår er systemet så landsdækkende?
»Det afhænger af en lang række ting, såsom den konkrete implementeringsplan, som ikke er afklaret endnu. Der vil formenligt gå et par år.«
Så at sige, at systemet først er klar i 2009 eller 2010, det er ikke urealistisk?
»Nej, det er ikke urealistisk.«
Det bekræfter Bo Wassberg, administrerende direktør i TetraNet, der har budt på opgaven.
»Fra den dag, hvor vi får opgaven, vil det tage os to-tre år at få det etableret fuldt ud. Præcis hvor længe afhænger af, hvilke krav, der er til systemet. Men det er en stor opgave, for det er at gå fra en gammel verden og ind i en ny,« siger Bo Wassberg.