Nyt papir sletter selv teksten
Printerfirma opfinder et nyt printerpapir, der renser sig selv efter et døgn.

Er du også træt af at bære dynger af brugt printerpapir ned i affaldscontaineren?

Ny forskning kan hjælpe dig af med papirbunkerne, skriver Ingeniøren.

Printerfirmaet Xerox arbejder i øjeblikket på at udvikle en ny type printerpapir, der selv sletter den printede tekst efter et døgn. På den måde kan papiret genbruges uendeligt mange gange.

For at bruge det smarte, selvrensende papir skal man have en specialprinter, som ved hjælp af lysbølger printer teksten på papiret. Herefter falmer teksten langsomt, og efter 16-24 timer er den helt væk. Hvis man udsætter papiret for varme, kan man få skriften til at forsvinde med det samme.

Xerox forestiller sig at papiret kan bruges til den type print, som normalt ville ryge direkte i skraldespanden efter brug.

»Den nye papirtype er endnu ikke færdigudviklet, men på lang sigt kan papiret blive populært hos virksomheder, der i dag bruger formuer på makulering, og som gerne vil gøre noget for miljøet,« siger Morten Felding, administrerende direktør for Xerox Danmark, til Ingeniøren.

Han regner med, at papiret bliver tre gange så dyrt som almindeligt printerpapir, men når man først har investeret i det, løber man jo heller aldrig tør.