Nyt olietyveri: 60.000 liter stjålet
En stor tank med fyringsolie er blevet tømt for sit dyrebare indhold ved Billund. Politiet leder efter vidner.

Olietyverier er tilsyneladende blevet en sommersport for kriminelle elementer.

I mandags tappede ukendte gerningsmænd dieselolie fra en rørledning ved Holbæk og endte med at forårsage en større lækage i et lokalt naturområde.

Nu er det kommet frem, at tyveknægte er stukket af med ikke mindre end 60.000 liter fyringsolie fra en container ved Billund.

- Det var en skibscontainer med en stor tank fyldt med 60.000 liter olie, fortæller Søren Ravn fra lokalpolitiet i Billund.

- Den stod bag en betonsilovæg, som er væltet, og så er containeren åbnet. Og så har man tappet de mange liter fyringsolie, tilføjer han.

Tyveriet er fundet sted på et tidspunkt mellem mandag eftermiddag og tirsdag morgen på Utoftvej, der ligger mellem Billund og Grindsted.

Søren Ravn spærrede øjnene op, da han hørte om det betydelige omfang af olietyveriet.

- Det lød som ret meget olie, og jeg undersøgte, om det var de korrekte tal. Så jeg var inde på sagen, og der stod altså 60.000 liter, forklarer han.

- Vidner, der har set et større køretøj i nærheden, der kan rumme de her liter, må meget gerne kontakte os, tilføjer politimanden.

Den stjålne olie tilhører et firma, der bruger det til korntørring.

I sagen om olieudslippet ved Holbæk beder politiet nu offentligheden om hjælp .

Midt- og Vestsjællands Politi leder efter vidner, der har "bemærket noget usædvanligt i området" omkring Knabstrup - herunder på Møllekrogens rasteplads ved Skovvejen.

Derudover efterforsker politiet fortsat sagen og "kan ikke komme med yderligere oplysninger", lyder det i en pressemeddelelse.

Ifølge de seneste oplysninger fra Foreningen af Danske Olieberedskabslagre, som ejer den tyveriramte rørledning, nåede der at fosse 7000 liter dieselolie ud i naturen, før lækagen blev stoppet.

/ritzau/