Nyt kursskifte fra de radikale
I går var det utænkeligt, at de radikale kunne gå i regering med SF. Men det er det ikke mere. Naser Khader afviser alligevel ikke et eventuelt regeringssamarbejde med SF.

Det røde kabinet er i løbet af fredag formiddag blevet lyserødt og lidt mere spiseligt end torsdag aften. De Radikale advarede i går om et eventuelt regeringssamarbejde mellem SF og Socialdemokratiet.

»Landet vil gå fallit,« sagde udenrigsordfører Naser Khader til Berlingske Tidende.

Men efter et gruppemøde i dag har De Radikale ombestemt sig og udelukker nu ikke længere at sidde i regering med SF, skriver DR-Nyheder.

»Jeg udelukker kun Pia Kjærsgaard og Anders Fogh. Og så udelukker vi alle dem, der går ind for skattestoppet,« siger Naser Khader.

Uroen om linjen i De Radikale blussede op, efter at Socialdemokraterne i weekeneden luftede muligheden for at danne regering med SF, hvis partierne til venstre for midten kan danne flertal efter næste valg.

Næstformanden i folketingsgruppen, Margrethe Vestager, holder ligeledes alle døre åbne.

»Jeg udelukker ikke nogen. Heller ikke de konservative. Det står lysende klart. Det Radikale Venstre har en politisk dagsorden. Vi vil gerne have en åben politisk drøftelse af, hvem der vil en anden vej for Danmark i stedet for at lægge os fast på en eller anden form for samarbejde, her hvor der formodentlig er to år til næste valg, siger Margrethe Vestager til DR.