Nyt kaos i Ryanair: Danske turister rammes
Strejker i Ryanair rammer fredag danske passagerer. Billede fra en tidligere demonstration mod flyselskabet foran Arbejdsretten. Foto: Mathias Løvgren Bojesen/Ritzau Scanpix
Tyske piloter i Ryanair har netop varslet strejke på alle afgange fra Tyskland på fredag. Det kommer til at ramme danske rejsende. I forvejen er der strejker samme dag i Sverige, Irland og Belgien.

Den omdiskuterede flyselskab Ryanair møder nu også modstand i Tyskland. På et pressemøde onsdag har de tyske piloters fagforening oplyst, at de strejker i 24 timer på fredag.

Ifølge fagforeningen vil det ramme alle afgange fra tyske lufthavne, herunder også ruten mellem Køln og København.

Også de belgiske piloter strejker, og det rammer Ryanair-ruten mellem København og Bruxelles.

- Vi har aflyst to fly på fredag mellem København og Bruxelles. Et fly hver vej. Alle berørte har fået besked på mail eller sms, siger Chris Lundshøj, salgs- og marketingansvarlig for Ryanair i Norden og Baltikum, til Avisen.dk.

De tyske piloter kræver forbedringer i løn- og arbejdsvilkår, siger piloternes formand, Martin Locher, i en pressemeddelelse.

- Under forhandlingerne har Ryanair kategorisk udelukket sådanne forbedringer. Samtidig har Ryanair ikke vist nogen interesse for at finde løsninger. Det er kun Ryanair, der er ansvarlig for den eskalering, der nu har fundet sted, siger Martin Locher.

LÆS MERE: HER ER FLYSELSKABERNE UDEN OVERENSKOMST

Mindst 25.000 passagerer i klemme

Udover Tyskland og Belgien kommer der også strejker i Sverige og Irland. På Luftfart.nu kan man se en opdateret liste over, hvor de ansatte strejker.

På baggrund af Ryanairs egne oplysninger om antallet af solgte billetter per afgang vurderes op mod 25.000 Ryanair-passagerer at blive berørt af de varslede strejker. Dette tal er dog meldt ud, inden de tyske piloter varslede strejke i dag.

De fleste af Ryanairs svenske ruter indstilles også fredag. I alt drejer det sig om 22 afgange til og fra Sverige. De svenske piloter ønsker en overenskomst med pension, løn under sygdom og svenske arbejdstidsregler.

Ryanair holder en pressekonference om strejkerne kl. 13.00 i Frankfurt.