Nyt droneangreb dræber to mere i Pakistan
To gange i løbet af et par timer har USA sendt droner ind over Pakistan og dræbt seks militante med raketter.

Et angreb fra et førerløst amerikansk fly, en såkaldt drone, dræber søndag to militante i den pakistanske oprørsregion Nordwaziristan, tæt på grænsen til Afghanistan, oplyser pakistanske sikkerhedsmyndigheder.

Det var det andet raketangreb i løbet af få timer i Shawai-distriktet i Nordwaziristan-regionen, som betragtes som en bastion for militante med tilknytning til al-Qaeda og Taliban.

Et tidligere angreb søndag dræbte fire oprørere i området.

- Mindst to militante er blevet dræbt og to andre såret, da en amerikansk drone affyrede to raketter på samme sted som morgenens angreb fandt sted, hvor militante var i færd med at fjerne vragene af deres to ødelagte køretøjer, siger en sikkerhedsofficer.

En anden sikkerhedsofficer bekræfter angrebet og ofrene.

Angrebene har fundet sted, mens folk i den dybt religiøse region fejrer den muslimske fest Eid al-Fitr, der markerer afslutningen på ramadanen. Det er det femte droneangreb siden begyndelsen på den religiøse fastemåned.

Angreb fra ubemandede amerikanske fly er særdeles upopulære i Pakistan, der siger, at de krænker landets suverænitet og puster til modstanden mod USA. Men det amerikanske militær mener, at angrebene er for vigtige til bare at indstille.

USA beskylder militante i Pakistan for at stå bag blodige angreb i Afghanistan, mens man i Pakistan ser de amerikanske angreb på landet som udtryk for en afledningsmanøvre for USA's fallit i den mere end 10 år lange krig mod Taliban i Afghanistan.

/ritzau/AFP