Nyt dokument: DKP bad om penge fra Moskva
I 1989 skulle Ole Sohn, da han var formand for DKP, angiveligt have spurgt Moskva om støttepenge til det danske kommunistparti. Foto: Colourbox
Nye dokumenter kan være dråben, som får bægeret til at flyde over for Ole Sohn (SF) i sagen om Sovjet-penge til det danske kommunistparti.

Der er kommet nye oplysninger frem, som kan blive belastende for erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).

Jyllands-Posten har fået indsigt i et hidtil ukendt dokument, der viser, at Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) i 1989 faktisk bad Sovjetunionens kommunistiske parti om penge.

Det har før været omtalt, at Ole Sohn angiveligt skulle have modtaget midler fra Sovjet-styret på vegne af DKP, som han var formand for i en periode - Indtil videre har påstandene blot været fra mundtlige kilder.

Overfor Jyllands-Posten vurderer Mark Kramer, direktør for koldkrigsstudierne på Harvard University i USA, at det er helt usansynligt, at Ole Sohn ikke vidste noget om pengene.

"Det er utænkeligt, at formanden ikke ville have kendskab til en sådan anmodning om finansiel støtte," siger han til Jyllands-Posten.

Ole Sohn vil ikke udtale sig om sagen, og det undrer Venstres udenrigsordfører Søren Pind. Han mener, Ole Sohn skal stå frem og svare klart på beskyldningerne.

"Når svaret ikke er et 'nej', skaber det mistanke om, at ministeren har noget at skjule," siger Søren Pind til Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten