Nyrup undsiger Sass og Corydon: Ingen er frikendt i Dong-sag
- Det er den alvorligste kritik af Finansministeriet, jeg har set. Den er ikke alene over middel: Den er i nærheden af det røde felt, siger Nyrup til Altinget. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Hverken Bjarne Corydon eller andre tidligere S-ministre kan erklære sig frikendt i Dong-sagen, understreger Poul Nyrup Rasmussen.

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har kaldt det "en pure frifindelse" af den politiske ledelse, som sætter "endegyldigt punktum" for Dong-sagen.

Og tidligere finansminister Bjarne Corydon (S) har erklæret sig tilfreds med, at Rigsrevisionen og statsrevisorerne ikke har rettet nogen kritik mod den politiske håndtering af Dong-salget.

Men den udlægning af Rigsrevisionens nye Dong-undersøgelse bliver blankt afvist i flere medier af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), der har været en af de mest fremtrædende kritikere af statens salg af Dong-aktier til Goldman Sachs.

- Jeg har godt set, at der er nogen, der mener, at nu er alle ministre frikendt. Men det kan vi faktisk ikke svare på, siger han til Politiken.

Den største katastrofe i mange år

Overfor netavisen Altinget påpeger Nyrup, at det slet ikke har været formålet med Rigsrevisionens beretning at placere et politisk ansvar.

Poul Nyrup Rasmussen kalder i Politiken Dong-salget for "den største katastrofe for udsalg af statslige virksomheder i mange, mange år." Derfor mener han, at der er behov for at genåbne sagen på baggrund af den nye rapport fra Rigsrevisionen.

- Vi må have belyst, hvad er der foregået, og vi må også få placeret et ansvar, når tid kommer, siger han til Politiken.

I Rigsrevisionens beretning kritiseres Finansministeriet blandt andet for, at en række centrale dokumenter i Dong-sagen slet ikke findes. Og at det derfor er svært at gennemskue, hvad der præcist er foregået i forbindelse med Dong-salget til Goldman Sachs.

Den alvorligste kritik af Finansministeriet, jeg har set

Poul Nyrup Rasmussen mener, det er en chokerende kritik.

- Det er den alvorligste kritik af Finansministeriet, jeg har set. Den er ikke alene over middel: Den er i nærheden af det røde felt, siger Nyrup til Altinget.

Han peger især på, at embedsværket ikke har lavet referater fra de afgørende møder med Goldman Sachs, ligesom der mangler afgørende papirer.

- Derfor kan vi ikke fuldt og helt bedømme karakteren af de fejl, der er begået. Vi ved faktisk ikke, hvad der er foregået i den afgørende forhandling mellem ministeriet, Goldman Sachs og Dong. Det er en katastrofe, lyder det fra Nyrup.

På den baggrund mener han, at statens virksomhedssalg for fremtiden ikke bør overlades til Finansministeriet.

Ritt er også ude med riven

Også et andet S-koryfæ Ritt Bjerregaard er ude med riven efter Dong-salget, som blev eksekveret af Bjarne Corydon og den tidligere S-ledede regering.

"Hvor var det godt at læse, at Rigsrevisionen revsede DONG-salget. Og at statrevisorerne følger op og udtaler kritik af, at Finansministeriets beslutningsgrundlag til regeringen var ufuldstændigt," skriver Ritt Bjerregaard på Facebook.

 

 

via Listen To News