Nykøbing taber knebent i hektisk CL-møde med Krim

Nykøbing Falster var tæt på point mod Krim Mercator, der i slutfasen vendte 25-26 til sejr på 27-26.
Kristina Kristiansen spillede en stor kamp, men det rakte ikke til point.
Kristina Kristiansen spillede en stor kamp, men det rakte ikke til point. Foto: Claus Bech/Scanpix

Nykøbing Falster var tæt på point og endda sejren, men måtte til sidst se sig slået med 26-27 i Champions League-kampen ude mod Krim Mercator fra Slovenien.

Danskerne førte med et enkelt mål, da der resterede tre minutter, men derfra gik intet Nykøbings vej.

Dermed har Nykøbing to point for to kampe lige som lørdagens modstander.

Nykøbing Falster fik ikke det bedste udlæg på kampen. Krim fik hurtigt stablet et forspring på tre mål på benene, og den afstand måtte danskerne forholde sig til mange gange i første halvleg.

De danske mestre fortjente dog ros for at holde sig inde i kampen, og mod slutningen gav det momentum med en godt skydende Kristina Kristiansen, der nettede fem gange inden pausen.

En Krim-udvisning op til halvtid blev udnyttet til perfektion, da Nykøbing i den periode vekslede 13-15 til pausestillingen 15-15.

Til gengæld kom Krim bedst ud til anden halvleg og kom på 20-16, men igen fightede Nykøbing sig tilbage og bragte spændingen tilbage med reduceringen til 21-22 midtvejs.

Danskerne så ud til at overmatche modstanderne på fysikken i denne periode, som kulminerede med Nykøbing-føring til 24-23 - den første siden 2-1 i begyndelsen.

Nykøbing førte med 26-25 med tre minutter tilbage, men så gik det galt. Først blev det danske hold ramt af en tominuttersudvisning og et straffekast imod, så udligningen blev en realitet.

I næste angreb smed Johanna Westberg bolden væk, så slovenerne kunne bringe sig foran. Og da Ayaka Ikehara misbrugte to store Nykøbing-chancer i de sidste minutter, kom der ikke point ud af rejsen til Ljubljana.

Danmarksmestrenes næste Champions League-opgave er på næste søndag hjemme mod CSM Bucuresti med verdensstjernen Cristina Neagu. Rumænerne har lagt ud med to meget overbevisende sejre.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.