Nykøbing Falster opruster med svenske håndboldprofiler
Nykøbing Falster Håndbolds cheftræner, Niels Agesen, har blandt andet været på rov i eksklubben Team Tvis Holstebro. Foto: Rene Schütze/Free
Johanna Westberg og Nathalie Hagman skal i næste sæson spille for Nykøbing Falster Håndbold.

Nykøbing Falster Håndbold (NFH) har sikret sig to forstærkninger fra den kommende sæson.

Søndag har klubben skrevet en toårig kontrakt med den stærke højre back Nathalie Hagman, der skifter fra Team Tvis Holstebro, mens Johanna Westberg skifter fra Randers på en ligeledes to år lang kontrakt.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

For Johanna Westbergs vedkommende betyder det, at hun bliver genforenet med tvillingsøster Emelie Westberg, der i forvejen spiller for Primo Tours Ligaens aktuelle nummer seks.

- Jeg har hørt mange gode ting fra min søster, så jeg glæder mig rigtig meget til næste sæson, hvor jeg får lov til at spille sammen med hende.

- Jeg ser også frem til de nye udfordringer og at udvikle mig både fysisk og på banen. Så kommer jeg forhåbentlig også tættere på en plads på det svenske landshold, siger Johanna Westberg, der indtil videre har opnået 25 landskampe.

Nathalie Hagman har spillet 87 landskampe for Sverige og blev i december holdets topscorer ved VM i Danmark.

- Det bliver også dejligt at komme tættere på Sverige, og det giver mig mulighed for at komme mere hjem, siger Nathalie Hagman om skiftet til NFH.

Træner Niels Agesen glæder sig over begge tilgange.

- Johanna forventer jeg mig meget af. Hun er meget bevægelig i forhold til sin højde, og hun bliver en vigtig faktor i vores forsvar. Men jeg ser ligeså meget frem til at få hendes skudstyrke i vores angrebsspil.

- Nathalie er en fantastisk håndboldspiller, og hendes præstationer for Team Tvis Holstebro og det svenske landshold taler jo for sig selv, siger Niels Agesen.

Det er flere sponsorer, der har gjort det muligt for klubben at sikre sig de to svenskere.

/ritzau/