Nyeste tal: Antallet af ledige stiger igen
165.700 mennesker er uden job. Foto: Colourbox
Arbejdsløshedskøen blev lidt længere i juli i forhold til måneden før. 6,3 procent er nu uden et job.

Antallet af ledige steg med 1500 i juli til 165.700. Dermed er 6,3 procent af arbejdsstyrken i Danmark uden job, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Antallet af ledige har været stabilt de senere år - men siden januar 2012 har tendensen været, at der er kommer flere ledige.

I januar stod 160.000 personer uden beskæftigelse - det svarer til 6,1 procent af arbejdsstyrken.

Det er tredje måned i træk, at ledigheden stiger. Og hos Nordea forventer man, at køen vil vokse året ud.

Samlet forventer man her, at ledigheden vil nå op omkring 170.000 ved årsskiftet.

LO-økonom Mette Hørdum Larsen påpeger, at stigningen i arbejdsløsheden for tredje måned i træk er bekymrende og afspejler blandt andet den skuffende udvikling i dansk økonomi i 2. kvartal:

- Regeringen har imidlertid gennemført en række vækst- og jobskabende initiativer, der ventes at bidrage til en bedring i økonomien fremadrettet, og det vil hjælpe folk tilbage i arbejde, siger Mette Hørdum Larsen og fortsætter:

- Kommer der ikke den ventede bedring, kan det dog blive nødvendigt med flere økonomisk politiske tiltag, der understøtter vækst og beskæftigelse, siger hun.

I Danske Bank forventer cheføkonom Steen Bocian også, at ledigheden vil stige resten af året med op til 10.000 ekstra ledige.

- Gennem det seneste år har antallet af arbejdspladser i dansk økonomi været overraskende konstant set i lyset af den negative vækst - men de seneste måneders ledighedstal indikerer desværre, at der er ved at komme en reaktion, siger Steen Bocian.

Cheføkonomen regner også med, at ledigheden vil stige i 2013.

Seniorøkonom i Jyske Bank Niels Rønholt siger, at tallene er tegn på, at udviklingen gør den forkerte vej. Og han forventer yderligere moderate ledighedsstigninger i de kommende måneder.

Af regeringens netop fremlagte finanslovsforslag fremgår det, at man venter, at 158.000 vil være ledige i 2013. Altså et godt stykke under økonomerne forventninger.