Nye Twin Peaks-afsnit pirrer og forvirrer anmeldere
Twin Peaks vender tilbage. Der er gået mere end 25 år, siden mordet på Laura Palmer optog store dele af verden. Men nu genoptages en af de mest ikoniske tv-serier. Foto: Jason Redmond/Reuters
Der er abstrakt mystik i spandevis, skriver anmeldere, efter David Lynchs kultserie Twin Peaks gør comeback.

Mandag har serien Twin Peaks gjort comeback på streaming-tjenesten HBO - 26 år efter den seneste sæson. Seriens comeback har efterladt anmeldere forvirrede og pirrede.

En af anmelderne er Berlingskes Thomas Conradsen, der giver de fire første afsnit fire ud af seks stjerner.

- Twin Peaks er følelsen af at løbe gennem en kulsort skov, med en svag lommelygte og en stærk frygt som dine eneste følgesvende, skriver Thomas Conradsen.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har David Lynch taget tøjlerne over serien og sat sig som instruktør på alle afsnit. Det betyder talende træer, baglæns tale og gulve, som bevæger i zig-zag.

Seriens tredje sæson samler tråden op, hvor den kuldsejlede anden sæson sluttede. Det betyder, at hovedpersonen er besat af en ond dæmon og fanget i et parallelunivers.

- Hvis du synes, at ovenstående lyder en anelse syret og abstrakt, så tager du bestemt ikke fejl, skriver BT's Henning Høeg.

- Twin Peaks er nemlig alt andet end en lineær krimifortælling.

BT giver fem ud af seks stjerner.

Begge anmeldere omfavner dog seriens særlige stil. Henning Høeg, der beskriver sig selv som skeptiker, føler sig "suget ind i det nye syrede mysterium".

Lignende toner lyder fra Thomas Conradsen.

- Twin Peaks er det mysterium, du dykker dybere og dybere ned i. Men aldrig løser. Twin Peaks er tilbage. Gudskelov.

Politikens anmelder Henrik Palle giver serien fire hjerter ud af seks med ordene:

- David Lynch er i topform med den tredje sæson af Twin Peaks. Godt nok fatter man ikke videre af, hvad pokker der egentlig sker. Men det er meningen, nu som dengang.

Ifølge Henrik Palle er de første afsnit "mildest talt rundforvirrende".

- Men det er interessant. Det er morsomt. Det er spændende, skriver han.

/ritzau/