Nye tv-kanaler til sportsfantatikere

Hele to nye sportskanaler går til marts i luften. Viasat og TV 2 står bag nyt sportssamarbejde.
Sportsglade danskere kan se frem til endnu mere sport i flimmeren. TV 2 og Viasat har besluttet at lave to helt nye sportskanaler. Det offentliggjorde de to tv-stationer på et pressemøde i København torsdag middag. Kanalerne kommer til at hedde TV 2 Sport og TV 2 Sport Xtra. Der vil blandt andet blive vist superligafodbold og Champions League på kanalerne.
»Det har været et ønske for os i mange år, men det har været svært at lave en sportskanal alene. Med samarbejdet er TV 2 for alvor inde på markedet,« siger administrerende direktør Per Mikael Jensen, TV 2.
Viasat kommer til at eje 49 procent af selskabet TV 2 Sport A/S, der skal drive kanalerne. TV 2 sidder på 51 procent af aktierne og dermed med det sidste ord i tilfælde af uenigheder i bestyrelseslokalet.
Kanalerne vil skulle købe rettighederne til de store danske og internationale sportsbegivenheder af deres moderkanaler. Aftalen betyder desuden, at Viasat Sport 1 nedlægges, og at TV 2 Zulu ikke længere skal bruge penge på sport. Det kommer til at koste 20 kroner om måneden at se kanalerne. De ventes at gå i luften 1. marts, hvis Konkurrencestyrelsen godkender aftalen. Kanalerne forventes at sende mellem 2.400 og 2.800 timers direkte sports om året.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.