Nye tv-kanaler til sportsfantatikere
Hele to nye sportskanaler går til marts i luften. Viasat og TV 2 står bag nyt sportssamarbejde.
Sportsglade danskere kan se frem til endnu mere sport i flimmeren. TV 2 og Viasat har besluttet at lave to helt nye sportskanaler. Det offentliggjorde de to tv-stationer på et pressemøde i København torsdag middag. Kanalerne kommer til at hedde TV 2 Sport og TV 2 Sport Xtra. Der vil blandt andet blive vist superligafodbold og Champions League på kanalerne.
»Det har været et ønske for os i mange år, men det har været svært at lave en sportskanal alene. Med samarbejdet er TV 2 for alvor inde på markedet,« siger administrerende direktør Per Mikael Jensen, TV 2.
Viasat kommer til at eje 49 procent af selskabet TV 2 Sport A/S, der skal drive kanalerne. TV 2 sidder på 51 procent af aktierne og dermed med det sidste ord i tilfælde af uenigheder i bestyrelseslokalet.
Kanalerne vil skulle købe rettighederne til de store danske og internationale sportsbegivenheder af deres moderkanaler. Aftalen betyder desuden, at Viasat Sport 1 nedlægges, og at TV 2 Zulu ikke længere skal bruge penge på sport. Det kommer til at koste 20 kroner om måneden at se kanalerne. De ventes at gå i luften 1. marts, hvis Konkurrencestyrelsen godkender aftalen. Kanalerne forventes at sende mellem 2.400 og 2.800 timers direkte sports om året.