Administration 

Nye resultater fra GAP-studiet bekræfter, at GRAZAX forebygger astmasymptomer hos børn

I to år efter afsluttet behandling var den skønnede risiko for at opleve astmasymptomer næsten halveret. Patienterne viste desuden modificeret immunologisk respons mod græspollen, hvilket indikerer, at udvikling af sygdommen forhindres

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
ALK (ALKB:DC / OMX: ALK B / AKABY / AKBLF) har i dag præsenteret nye resultater fra GRAZAX® Asthma Prevention (GAP) studiet med GRAZAX®, ALKs tabletbaserede allergivaccine mod græspollenallergi.

Resultaterne, der blev præsenteret på den årlige kongres i European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) i Wien, bekræfter, at GRAZAX® kan forebygge astmasymptomer samt give vedholdende lindring af symptomer forårsaget af græspollenallergi. Derudover understøtter immunologiske resultater i høj grad behandlingens sygdomsmodificerende effekt.

GAP-studiet, der er det største studie med allergivaccination i børn nogensinde, undersøgte effekten af GRAZAX® sammenlignet med placebo med hensyn til risikoen for at udvikle astma. Studiet bestod af et treårigt behandlingsforløb samt en toårig opfølgningsperiode og inkluderede 812 børn i alderen 5-12 år ved starten af behandlingsperioden.

Nye resultater bekræfter forebyggelsen af astmasymptomer

Den detaljerede analyse af resultaterne fra GAP-studiet bekræfter, at behandling med GRAZAX® forebygger astmasymptomer hos børn:

GRAZAX® behandlingen reducerede andelen af patienter med astmasymptomer[1]eller brug af astmamedicin[2]evalueret ved afslutningen af studiet, dvs. to år efter afsluttet behandling (odds ratio: 0,66, p® behandlingen reducerede ligeledes andelen af patienter, der oplevede astmasymptomer i løbet af det femårige studieforløb (odds ratio: 0,71, p® i børn med allergisk rhiniconjunctivitis forårsaget af græspollen. Effekten var vedholdende to år efter afsluttet behandling.

Forhindring af sygdomsudvikling

Han fortsætter: "Denne indsigt bekræfter igen ALKs position som førende inden for allergibehandling og giver os en endnu bedre forståelse af, hvordan det menneskelige immunsystem reagerer på specifikke allergener."

Henrik Jacobi, ALKs forskningsdirektør, siger: "Vi er meget begejstrede for disse resultater. De bekræfter GRAZAX® mulighed for at tilbyde vedholdende lindring fra allergisk rhinitis i barndommen, både under og efter behandlingen. Resultaterne er også det hidtil stærkeste argument for tidlig brug af GRAZAX® i børn med moderat til svær allergi og risiko for at udvikle astma."

Analysen af resultater fra GAP-studiet fortsatte efter offentliggørelsen af hovedresultater i januar 2016. Hovedresultaterne viste, at behandling med GRAZAX® signifikant reducerede andelen af børn, der oplevede astmasymptomer eller brugte astmamedicin. Studiet viste dog ingen effekt for så vidt angår tiden til forekomst af første diagnose af en reversibelt nedsat lungefunktion og nåede som følge heraf ikke sit primære mål. Sikkerhed og tolerabilitet var gode og svarende til tidligere studier med ingen nye eller uventede bivirkninger.

To år efter afsluttet behandling var børn behandlet med GRAZAX® mindre IgE sensibiliserede over for græspollen og havde en lavere total IgE, hvilket indikerer et reduceret allergisk respons. GRAZAX® patienterne havde også højere græspollen-specifikke IgG4-niveauer, hvilket indikerer øget immunologisk tolerance. Samtidig var reaktionen på græsallergener i en priktest væsentlig mindre for GRAZAX® gruppen sammenlignet med placebogruppen.

En detaljeret analyse af resultater vedrørende patienternes immunologiske respons understøttede ligeledes en tidlig igangsættelse af behandling med GRAZAX®.

[1]Astmasymptomer inkluderede pibende vejrtrækning, trykken for brystet, åndenød eller hoste i mere end 10 sammenhængende dage.

[2]Astmamedicin inkluderede kortidsvirkende beta-2-agonister (SABA), systemisk corticosteroid, inhaleret corticosteroid (ICS), leukotrien receptor antagonister (LTRA), langtidsvirkende beta-2 agonister (LABA), theofyllin og natriumcromoglikat.

Om GAP-studiet

ALK igangsatte i 2009 GAP-studiet (GRAZAX® Asthma Prevention) med henblik på at undersøge effekten og sikkerheden af græstabletvaccinen (GRAZAX®) i børn med allergisk rhinikonjunktivitis. Studiet var et randomiseret, parallelgruppe, dobbeltblindet, placebokontrolleret, multinationalt studie, der undersøgte effekten af GRAZAX® i forebyggelsen af astmaudvikling sammenlignet med placebo.

Studiet inkluderede 812 børn i alderen 5-12 år fra 101 klinikker i 11 europæiske lande (Danmark, Finland, Frankrig, Norge, Polen, Schweiz, Spanien, Storbritannien,Sverige, Tyskland og Østrig). De primære kriterier for inklusion i studiet var patienter med en klinisk relevant historie med allergisk rhinokonjunktivitis forårsaget af græspollen, der havde modtaget symptomatisk behandling i to græspollensæsoner op til behandlingstart og ikke havde en medicinsk historie med tegn på astma.

Studiet bestod af en screeningsperiode, et treårigt behandlingsforløb med daglig behandling og en toårig opfølgningsperiode. For at udelukke astma før randomiseringen, blev der foretaget to screeninger af hver patient. Formålet med den første screening var at undersøge patientens egnethed i forhold til alle inklusions- og eksklusionskriterier. Under den anden screening (i græspollensæsonen) blev alle patienter undersøgt i henhold til den præ-specificerede astmadiagnose. Patienter med mistænkt astma eller diagnostiseret med astma blev pr. definition udelukket fra studiet. Efter afslutningen af græspollensæsonen 2010 blev de egnede patienter randomiseret til behandling med GRAZAX® (N=398) eller placebo (N=414) i tre sammenhængende år. Studiet fortsatte med et dobbeltblindet opfølgningsforløb på yderligere to år. Uafhængigt af om patienterne i løbet af studiet var blevet diagnostiseret med astma, fortsatte de randomiserede patienter i studiet i samtlige fem år. Patienter, der oplevede astmasymptomer under studieforløbet, blev bedt om at kontakte investigatorerne med henblik på et ikke-planlagt besøg.

Astmavurderingen omfattede følgende: klinisk undersøgelse, astmasymptom-historie, astmamedicin-historie og lungefunktionstest.

Om EAACI (the European Academy of Allergy and Clinical Immunology)

Den årlige EEACI kongres er den førende allergikongres i Europa og tiltrækker allergieksperter, beslutningstagere og videnskabelige medier fra hele verden. Det videnskabelige program samt firmasymposier giver vigtige opdateringer på den seneste forskning, de nyeste tendenser og pro-duktlanceringer inden for allergibehandling. Læs mere på www.eaaci2016.com.

Om ALK

ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagno-sticering og behandling af allergi. ALK er en af verdens førende virksomheder inden for allergivac-cination (immunterapi) - en behandling af selve årsagen til allergi. Virksom¬heden har ca. 1.900 medarbejdere og datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med MSD (kendt som Merck i USA og Canada), Torii, Abbott og Seqirus om kommercialisering af sublinguale tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Nord-amerika, Japan, Rusland, Sydøstasien, Australien og New Zealand. Selskabet har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på NASDAQ Copenhagen. Læs mere på www.alk.net.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Jens Henrik Thulesen Dahl
Nyheder

Tidligere DF'er:

Har det bedre hos Støjberg

alvorlig mand
Kendte

Michael Falch har
forladt Danmark

glad kvinde
Nyheder

Kommentator: Danmarksdemokraterne risikerer at blive et nyt DF

tre personer
Nyheder

Søren Pape: - Vi vil afskaffe topskatten

mand i bar overkrop
Kendte

Cremekongen sætter

millionvillaen til salg

kro ved landevej
Nyheder

Slotskro havde ekskrementer i baglokale

kvinde taler
Nyheder

Nu er Støjberg større
end Dansk Folkeparti

sommerhus på toppen af bakke
Livsstil

Sommerhus når vild pris

mand med cykel
Nyheder

Dansk cykelproducent
meldt konkurs

Nyheder

Nogle har uberettiget
fået en varmecheck

person sidder med mobiltelefon
Nyheder

Lottovinder: - Jeg sendte et billede til min mand

fans og politi
Krimi

Fans tilbageholdt

efter FCK-kamp

betjent med hund
Krimi

Betjente afsøgte

klub med hunde

person bruger mobiltelefon
Nyheder

Kvinde på ferie sendes 34 år i fængsel - brugte Twitter

mand slår ud med armene
Sport

Morsom Elon Musk:
Jeg køber

Manchester United

væltet lastbil i rundkørsel
Nyheder

DØGNRAPPORTEN: Døde grise, fodboldfans og markbrande

mand smiler
Nyheder

Stjerneinstruktør død 

folk på strand
Krimi

Kvinde fundet druknet

banner med ekstra bladet hænger på bygning
Krimi

Pædofili-tiltalt var ansat

på Ekstra-Bladet

to personer taler sammen i folketinget
Nyheder

Støjberg henter Espersen

kvinde smiler
Kendte

Kræftsyge Ilse

Jacobsen indlagt

Nyheder

Mette F. om valgtrussel:

Selvfølgelig har jeg hørt

hvad de har sagt

betjente på grisejagt
Krimi

Væltede i rundkørsel:

Betjente på grisejagt

En fransk bulldog med store øjne
Dyreliv

Hunden ‘ser’

med snuden

kvinde poserer
Kendte

DR-vært gifter sig

Jonas Vingegaard i den gule trøje på sin cykel han står op i sadlen
Sport

Afstemning: Vingegaard

dropper Danmark Rundt og VM

– hvad mener du?

Ellen Hillingsø i rollen det ligner hun skal til at kysse en ung mand
Underholdning

Ellen Hillingsø: Scorer

søns bedste ven

En gammel slidt gul kuffert står alene på et fortov.
Helt vildt

Finder ligdele i kuffert

købt på auktion

Et par briller ligger på et havebord
Nyheder

Dansk familie scorer

2,5 milliarder

En telefon med apps som facebook og Instagram
Nyheder

Sådan gennemskuer du

med det samme om 

billedet er redigeret

En række lejligheder set i skumring
Nyheder

Regeringen vil stoppe

huslejestigninger

Politiskilt
Krimi

13-årig forsvundet

pige fundet

En togkabine
Krimi

Smuglede heroin

med toget

Skibet "Razoni" på havet
Nyheder

Det første skib med

korn fra Ukraine

er blevet væk

Stor markbrand
Nyheder

DØGNRAPPORTEN: Ferrari-hærværk, tysker i havsnød og brande

Søren Gade
Nyheder

Søren Gade gør comeback

Politibil med udrykning
Krimi

Påvirket spøgelsesbilist fængslet

Lottokupon
Helt vildt

Vinderkupon til 5,3 mio:

Lå i baglommen i en uge

Mette Frederiksen
Nyheder

Mette Frederiksen om Pape-kandidatur: Forvirring i blå blok

Billede fra strand
Nyheder

Kraftige byger på vej:

Undgå stranden

Egan Bernal
Sport

Superstjerne gør comeback i Danmark 

Prinsesse Nathalie bliver gift
Kongelige

Skilsmisse i kongehuset

 Kwamie Liv
Kendte

X Factor-dommer: Nu begynder cirkusset igen

Jakob Kjeldbjerg
Film og TV

Robinson:

Første smugkig 

billede af motorvej
Nyheder

67-årig spøgelsesbillist ramte patruljevogn

Nyheder

Du får for lidt i løn

en mand taler
Nyheder

Afstemning: Søren Pape vil være statsminister - hvem vil du vælge?

Søren Pape portræt
Nyheder

Søren Pape:

Vil være statsminister

sammenstyrtet bro
Nyheder

Biler styrtet i vandet

kornmark
Nyheder

DMI: Vådt og varmt

tampax pakke
Nyheder

Nu er bind og

tamponer gratis

 Anders Wolf  Andersen portræt
Nyheder

Borgmester: Udvid særlov

skovbrand
Nyheder

Spanien:

1500 er evakueret

Lisbet Dahl med udspredte arme.
Kendte

Overrasker alle: 

Lisbet Dahl tilbage i 

Cirkusrevyen

Krimi

Varetægtsfængslet i

fire uger efter brande 

Julie Berthelsen på den røde løber.
Kendte

Julie Berthelsen med

bikini-bølgen

Sport

Jonas Vingegaard

vinder nyt løb

Manu Sareen til biografpremiere han smiler til kameraet.
Kendte

Manu Sareen

forelsket igen

Politibiler der holder parkeret ved siden af hinanden.
Krimi

12-årig forsvundet

pige fundet i god behold

Mickey og Lone Pless.
Kendte

Chok i revyen

badepiger
Nyheder

DMI: Udsender advarsel

Nyheder

Hvalrossen Freya er aflivet

Thomas Eje
Kendte

Thomas Eje:

Tvunget til at sælge

skoleelever
Nyheder

Tvungen 

seksualundervisning

sas haleror med sas logo
Nyheder

SAS: Låner 5,1 milliarder

Josephine park
Kendte

Dansk stjerne: Humor og smerte lever side om side

gastanke
Nyheder

Gaslagre foran tidsplan

Hvalrossen Freya
Nyheder

Kendt hvalros risikerer aflivning

Salman Rushdie
Nyheder

Rushdies bøger på himmelflugt

Brændende traktor
Nyheder

Døgnrapporten: Masser af brande, en fastlåst lift og en lidt for stor bus

Christian Eriksen slår ud med armene
Sport

Eriksen ydmyget i gensyn med gammel klub

REjsekort checker ind
Nyheder

Bruger du rejsekort? Få opklaret tre typiske misforståelser

Spar butik
Sundhed

Disse pandekager kan gøre dig syg

J.K. Rowling
Kendte

Dødstrussel mod Harry Potters mor

betonklods i gade
Krimi

Sigtet for terrorforsøg i Aarhus

Personer på balkon
Krimi

Efter familiestrid:

11 personer dræbt

en radiator
Nyheder

Rekord:
Dobbelt op for gaskunder

en hund
Krimi

Hundeejer efterlyses:
Er det en tysker?

skinker hænger
Helt vildt

Stjal skinker for
millioner
- nu er han dømt

kvinde kigger ind i kameraet
Kendte

Revy-konkurs rammer Kirsten Siggaard