Nye Minsk-møder i fredsprocessen for Ukraine
Ukraines præsident, Petro Porosjenko, bekræfter nye mødedatoer i Minsk, hvor fredsplanen for Ukraine skal diskuteres. Foto: Alik Keplicz/AP/AP
Porosjenko bekræfter, at man senere i denne uge vil følge op på forhandlingerne i fredsprocessen for Ukraine.

Juleaften og 2. juledag følger nye forhandlinger i fredsprocessen for Ukraine, bekræfter den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, mandag efter et telefonmøde i kontaktgruppen for den tidligere sovjetrepublik.

Datoerne blev besluttet i forbindelse med telefonsamtaler imellem blandt andre den tyske forbundskansler, Angela Merkel, den franske præsident, François Hollande, og den russiske præsident, Vladimir Putin, mandag aften.

Møderne kommer lige som tidligere til at finde sted i den hviderussiske hovedstad, Minsk.

Repræsentanter fra Ukraine, Rusland og Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) vil deltage i forhandlingerne med de prorussiske separatister.

Minsk-aftalen fra september omfattede blandt andet en våbenhvile og delvist selvstyre i Donetsk og Lugansk, som udgør den ukrainske del af Donbass-regionen, der sprogligt og kulturelt har tætte bånd til Rusland.

Men siden aftalen blev underskrevet for tre måneder siden, har yderligere 1300 mennesker mistet livet i kampe mellem ukrainske soldater og prorussiske separatister.

Nato har flere gange hævdet og udsendt fotodokumentation for, at separatisterne får støtte af Rusland.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har afvist, at regeringen i Moskva officielt støtter separatisterne, men han har bekræftet, at frivillige soldater fra Rusland kan være rejst til regionen.

Satellitfoto fra den vestlige forsvarsalliance peger imidlertid på, at der er tale om langt mere organiseret og omfattende militær støtte end tilfældig opbakning fra frivillige soldater.

/ritzau/Reuters