Ny uddannelse skal fange unge uden job
Mere end hver tiende unge har hverken job eller studerer. Det vil regeringen nu standse med uddannelsespligt og ny uddannelse. Foto: Colourbox.com
114.000 unge står uden for arbejdsmarkedet og er ikke igang med en uddannelse. Ny uddannelse skal få de unge igang.

Alt for mange unge står uden noget som helst at lave. De er hverken i job eller igang med en uddannelse.

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at hver tiende ung mellem 15 og 29 står uden for. Det svarer til 114.000 unge og er en fordobling på tre år.

Nu vil regeringen lave en ny uddannelse, der skal samle de unge op. De skal nemlig tvinges til enten af arbejde eller studere.

"Vi vil foreslå at lave en helt ny type ungdomsuddannelse, hvor det bliver muligt at kombinere studieretninger fra forskellige uddannelser. Man skal kunne tage et forløb på en produktionsskole og kombinere det med en erhversuddannelse," siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Newspaq.

Det er en uholdbar situation at så mange unge intet laver. Derfor skal uddannelsespligten for unge på kontanthjælp kombineres med skabelsen af nye job.

"Mange af de ledige unge kan vi flytte til job i byggeriet ved at fremrykke offentlige investeringer. Der er også behov for at få oprette flere praktikpladser, så unge kan få en erhvervsuddannelse," siger ministeren.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd peger i analysen på at der skal indføres obligatorisk uddannelse til de unge.