Ny tyfon udsætter topmøde
To topmøder på Filippinerne er udsat på ubestemt tid, fordi en ny tyfon nærmer sig østaten.

Ledere fra blandt andet Thailand, Australien, Japan og Kina skulle i denne weekend have mødtes på Filippinerne. Men frygten for en ny tyfon på størrelse med tyfonen Durian, der ramte Filippinerne i sidste uge, har fået arrangørerne til at udsætte mødet på ubestemt tid. Det skriver AFP.

På forhånd havde flere lande advaret om, at topmødet kunne være mål for en terroraktion. Rygter, som den filippinske regering havde afvist på det kraftigste. Alligevel efterforsker filippinsk politi nu, om et rygte om at terrorister ville forgifte vandet i Cebu, hvor mødet skulle finde sted, er rigtigt.

Men hvor terrortrusler ikke kunne få arrangørerne til at aflyse topmødet, var varsler om den tropiske storm Utor for meget for dem. Filippinerne blev i sidste uge hærget af tyfonen Durian, der skabte voldsomme mudderskred og dræbte op mod 1.300 mennesker.

Det østasiatiske topmøde skulle stå mellem den sydøstasiatiske landesammenslutning ASEAN samt Australien, Kina, Japan, Indien, New Zealand og Sydkorea. Kilder siger til AFP, at mødes i stedet skal holdes til januar.