Det Kongelige Teater Ny statue på Gamle Scene
På fredag kan Det Kongelige Teater afsløre en helt ny buste, som fremover kommer til at pryde Balkonfoyeren på Gamle Scene.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Busten forestiller komponisten Peter Tjajkovskij, der har komponeret musikken til eventyrballetterne Svanesøen, Tornerose og Nøddeknækkeren, for blot at nævne nogle få.

Busten er lavet af den russiske kunstner Alexander Rozhnikov og givet på initiativ fra den russiske ambassadør Mikhail Vanin i anledning af, at det er 80 år siden, at Svanesøen blev opført første gang på Det Kongelige Teater.

Invitation til pressen:

På fredag den 2. marts kl. 16:00 vil der være en reception i Balkonfoyeren på Gamle Scene i anledning af afsløringen. Til receptionen vil blandt andre kunstneren Alexander Rozhnikov og kulturminister Mette Bock være til stede, og den russiske ambassadør Mikhail Vanin, teaterchef Morten Hesseldahl samt balletmester Nikolaj Hübbe vil holde tale.

Pressen er velkommen til afsløringen på fredag kl. 16:00 efter aftale. Tilmelding skal ske senest torsdag den 1. marts kl. 16:00 til presse@kglteater.dk med information om navn og medie, samt om man planlægger at tage fotos eller levende billeder til receptionen. Der vil være et begrænset antal pladser.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.