Ny SIF-træner: Vi kan løfte opgaven
Silkeborgs nye cheftræner, Preben Lundbye, tror på, at klubben kan hæve sit niveau betydeligt. Det er også nødvendigt, hvis Silkeborg skal være at finde i Superligaen efter sommerferien.

Trods 56 år er det ikke rutinen fra trænerjobs på højeste niveau, der præger cv’et hos den nye SIlkeborg-cheftræner, Preben Lundbye. Han har ’blot’ assisteret flere af sine forgængere, trænet klubbens andethold og været leder af klubbens fodboldcollege. Men selvtilliden fejler ikke noget hos Lundbye, som har været i klubben i 15 år.

»Hjertet banker for SIF – og jeg har sagt ja til opgaven, fordi jeg tror på, at vi kan få skuden vendt og på rette køl. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan hæve niveauet betragteligt, og jeg vil gerne slå en ting fast: Vi kan løfte denne opgave,« siger Preben Lundbye til klubbens hjemmeside.

Silkeborgs sportschef, Ebbe Sand, har i jagten på den nye træner fokuseret på, at den nye mand skal kunne hente point ind på den slukne konto fra dag ét. Det er nødvendigt, da Silkeborg på Superligaens sidsteplads har otte point op til redningen. Derfor er valget af en klubmand naturligt.

»Preben har et ikke bare indgående kendskab til dansk fodbold, men i særklasse til vores egen spillertrup. Vi er i en situation, hvor vi ikke har nogen tid at spilde – vi skal have point på kontoen med det samme, og vi har en klippefast tro på, at Preben Lundbye kan styre os frem mod det,« siger Ebbe Sand.

via Listen To News