Ny plan for Ungdomshuset
Fonden Jagtvej 69 vil som et forsøg på at løse konflikten omkring Ungdomshuset købe et nyt hus til de unge aktivister. Det fremgår af et brev til Københavns Kommune.

Fonden Jagtvejen 69 forsøger nu at løse den heftige konflikt omkring Ungdomshuset med et forslag om at købe et nyt hus til de unge. Forslaget fremgår af et brev, som fonden tidligere på dagen skulle have sendt til Københavns Kommune, skriver Politiken.dk.

»Måtte der fra såvel kommunen som de unge være et ønske om, at der frembringes et alternativ til Jagtvejen 69, er Fonden indforstået med at medvirke i en sådan løsning,« skriver fondens advokat Knud Foldschack på vegne af fondsbestyrelsen.

Fonden er parat til at bruge mellem otte og ti millioner kroner på det nye ungdomshus og vil samtidig gerne fungere som ejerorganisation af det nye hus. Fonden har nedsat en bestyrelse, som består af domsprovst Anders Gadegaard, tidligere chef for Roskilde-festivalen Leif Skov og et antal advokater.

Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S) er positiv over for forslaget.

»Det er mit håb, at fonden kan hjælpe de unge til at erhverve en ny ejendom i stedet for Jagtvej 69,« siger Ritt Bjerregaard i et brev ifølge TV 2 News.

Hun understreger dog, at kommunen ikke kan hjælpe til en løsning, så længe de unge opretholder et ufravigeligt krav om at bevare det nuværende ungdomshus på Jagtvej.

Det passet Faderhuset ganske fint, at Fonden nu fremstiller et foreslag om at flytte de unge fra Jagtvej 69. Faderhuset har nemlig planer om at jævne huset med jorden, så snart de unge er ude. Frikirkens leder, Ruth Evensen, fremlagde torsdag sine planer for Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), skriver Ritzau.

Ifølge en pressemeddelelse fra overborgmesteren har Ruth Evensen holdt møde med politiet, som anbefaler, at huset rives ned, så snart det er blevet ryddet. Det vil nemlig ifølge Politiet kræve meget mandskab at bevogte huset.

Ruth Evensen har derfor søgt tilladelse til at jævne Ungdomshuset med jorden. Ifølge pressemeddelelsen vil Ritt Bjerregaards først vurdere sagen nærmere, før en nedrivning kan komme på tale. Politiet rydder tidligst huset i begyndelsen af 2007.