Ny optimisme omkring Ungdomshuset
SF og Det Radikale Venstres udmelding om at finde konkrete tilbud på et nys hus til Ungdomshusets brugere vækker glæde flere steder.

Det lugter næsten af fredelig forsoning. Onsdag meldte SF og Det Radikale Venstre i Københavns Borgerrepræsentation ud, at de er gået på husjagt. De vil finde et konkret tilbud om et nyt hus til brugerne af Ungdomshuset på Jagtvejen for at sikre en fredelig løsning for Ungdomshusets brugere.

»Som jeg ser det, er situationen låst fast. De unge skal mere på banen, og indtil nu er der kun kommet vage tilkendegivelser om hvorvidt, de er interesserede i et nyt hus. Derfor skal der foreligge konkrete tilbud om huse, som de unge kan tage stilling til,« siger Ninna Thomsen (SF).

De to partier imødekommer Fonden Jagtvej 69’s ønske om at få kommunen på banen. Partierne mener, at det politiske ansvar rækker længere end til at beklage og tage afstand fra ballade og hærværk. De er dermed indstillet på dialog med de unge og med Fonden Jagtvej 69 om at finde et nyt hus.

»Vi vil se på, hvordan private eller offentlige ejendomme kan rumme Ungdomshusets aktiviteter,« siger Ninna Thomsen.

Det initiativ bliver modtaget med glæde i Fonden Jagtvej 69, hvor kontaktperson Lulla Forchammer ser meget positivt på udspillet:

»Hvis der kommer et konkret tilbud om et nyt hus, tror jeg, at der er lydhørhed blandt de unge. Men kommunen skal være på banen med en driftaftale,« siger hun og håber, at Socialdemokratiet ligeledes bakker op om forslaget.

Indtil videre vil SF og Det Radikale Venstre bede kommunens embedsmænd om at undersøge mulighederne for et nyt hus.

Også blandt naboerne til Ungdomshuset vækker de politiske udmeldinger begejstring.

»Vi har gennem de seneste uger arbejdet for at få en politisk løsning på spørgsmålet om Ungdomshuset. Det ser ud til, at der nu er kommet et gennembrud, og det er vi meget glade for,« udtaler Asger Jakobsen, talsmand for Naboerne på Nørrebro. Han tilføjer, at han ikke kan forestille sig, at Socialdemokraterne vil stille sig på bagben over for det forslag, der er kommet fra SF og Radikale.

»Der er mægling på vej, som forhåbentlig kan forhindre fremtidig vold, og politikerne ser ud til at vågne op og tage ansvar. Situationen tegner lyst,« siger Asger Jakobsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S), som er på juleferie.