Ny nulløsning for Arsenal
For anden spillerunde i træk spillede Arsenal 0-0 i Premier League - denne gang ude mod Stoke.

Arsenal er bestemt ikke kommet flyvende fra start i Premier League-sæsonen. Nulløsningen i første spillerunde hjemme mod Sunderland blev søndag fulgt op af en ny 0-0-kamp. Denne gang var det mod Stoke på udebane.

Stoke, der som ventet havde målmand Thomas Sørensen på bænken, udfordrede overraskende sjældent Arsenals normale tredjekeeper, italieneren Vito Mannone, som startede inde på grund af diverse målmandsskader hos London-holdet.

Blandt andet var polske Wojciech Szczesny - det normale førstevalg - ude med en ribbensskade. Derfor kunne det tænkes, at Stoke med holdets enorme styrke på dødbolde ville presse den urutinerede Vito Mannone på 24 år.

Det skete dog slet ikke i det omfang, man kunne have forventet. Faktisk var der episoder i kampen, hvor et potentielt farligt indkast eller indlæg i feltet blev fravalgt af især Stokes midtbanespillere, hvilket til tider frustrerede angriberen Peter Crouch.

Den høje angriber gestikulerede flere gange til holdkammeraterne, at bolden bare skulle sendes ind i feltet, så han kunne tage slåskampen i luftrummet mod Arsenal-spillerne.

Spanske Santi Cazorla tog meget ansvar for Arsenals offensive aktioner, men den tidligere Villarreal-stjerne manglede lige den sidste skarphed, når der skulle afsluttes.

Arsenals offensive fronttrio bestående af Gervinho og sommerindkøbene Olivier Giroud og Lukas Podolski har tydeligvis brug for flere kampe sammen, inden det sådan rigtig bliver farligt i angrebet, som normalt er Arsenals styrke.

Det hænger endnu ikke sammen for trioen, som sjældent satte hinanden i scene. Derfor er tabet af stjerneangriberen - holdets tidligere anfører og topscorer Robin van Persie, der er røget til Manchester United - fortsat mærkbart i klubben.

Stoke er ligesom Arsenal også noteret for to point efter to kampe, efter at Stoke i første spillerunde fik 1-1 med hjem fra Reading.

/ritzau/