Ny nedtur for prins Andrew

Underholdning
Prins Andrews fødselsdag bliver fejret i stilhed. (Foto: Scanpix)

Den britiske prins runder 60 år, men må i år kigge langt efter vajende flag på den runde dag.

I England ryger Union Flag til vejrs landet over, når dronningen, hendes mand, deres fire børn har fødselsdag, samt når tronarvingen prins William og hans hustru Kate fylder år.

Men de offentlige ansatte bliver i år ikke tvunget til at flage for den skandaleombruste prins Andrew, når han den 19. februar fylder 60 år. Det skriver den engelske avis The Guardian.

Allerede i november, da skandalen begyndte at rulle som en ustoppelig lavine, valgte dronning Elizabeth at aflyse fejringen af sin mellemste søn, der efter planen skulle være foregået med prompt og pragt på Buckingham Palace.

Og selvom man skulle tro, at tiden – og muligvis også Harry og Meghans pludselige exit fra den kongelige familie, havde fået folk til at glemme balladen om prins Andrew og hans tvivlsomme venskab med den pædofilidømte Jeffrey Epstein, er det ikke tilfældet.

Flagregler skal laves om

Den engelske regering har nu meddelt, at der ikke er krav om at flage på Andrews fødselsdag eftersom han selv – hårdt presset af skandalen – i efteråret valgte at træde tilbage fra sine officielle pligter.

Samtidig vil regeringen sammen med det engelske kongehus revurdere de officielle flagdage omkring de kongelige, og hvordan det skal se ud i fremtiden.

Nyheder

Ryanair-boss:

Muslimske mænd er

den største risiko