Ny muslimsk gruppe vil beskytte Danmark
Oldboy (Foto: )
Vi vil beskytte vores elskede Danmark mod en ny krise og mulige terrorangreb, lyder det fra en ny muslimsk bevægelse, der fredag vil samle tusinder til protest mod hån af profeten Muhammed.

De kalder sig Muslimer i Danmark og er en ny muslimsk bevægelse i Danmark, der består af en række moderate muslimske centre, moskeer og foreninger.

Og på fredag vil de afprøve deres demokratiske styrke ved at gennemføre en fredelig demonstration på Christiansborg Slotsplads, hvor de vil opfordre politikerne til at tage afstand fra de bespottende tegninger af profeten Muhammed.

Målet er - siger bevægelsens talsmand Adel Hassan Boshehri - at forhindre en ny krise og eventuelle terrorangreb mod Danmark.

- Vi vil i dialog med de ansvarlige politikere og opfordre dem til at aktivere blasfemiparagraffen for at sikre, at alverdens muslimer ikke igen blive krænket af bespottende Muhammed-tegninger. Ellers frygter vi, at vores elskede Danmark, som vi også vil kæmpe for at beskytte, bliver offer for ekstremister, der vil misbruge konflikten til at ødelægge landet på alle mulige måder, i værste fald med terrorangreb, siger Adel Hassan Boshehri til Avisen.dk.

Han vurderer, at flere tusinder muslimer fra alle samfundslag og religiøse grupperinger vil møde op til den forebyggende demonstration på fredag, men opfordrer også etniske danskere til at møde op på slotspladsen.

- Det er meget vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan for at mindske spændingerne mellem befokningsgrupperne, der kan føre til had og fjendskab. Samtidig skal vi vise omverdenen, at vi står sammen om at bekytte ytringsfriheden, men tager afstand fra hån og spot af religionen, siger Adel Hassan Boshehri.

Imam tvivler

Den danske imam Abdul Wahid Pedersen tvivler på, at han vil deltage i demonstrationen.

- Jeg tror ikke, at det hjælper med flere af den her type protester. Hvis det bliver dårligt vejr, bliver vi bare våde. Jeg vil i stedet opfordre til en lødig debat, hvor vi diskuterer, hvor grænserne skal trækkes, når danske virksomheder og soldater i udlandet kommer yderligere fare, hver gang aviser trykker de her satiriske tegninger, siger han.     

via Listen To News