Ny mistænkt fængslet for skarpladte våben
En fjerde mand er blevet varetægtsfængslet efter fundet af geværer og pistoler i Kolding i starten af august.

Der er tilsyneladende flere personer involveret i en sag om våbensmugling fra Balkan til Danmark, end de tre, der allerede har været forbi en dommer ved retten i Kolding tidligere på måneden.

Onsdag er en fjerde mistænkt blevet sigtet og varetægtsfængslet i fire uger, fortæller TV Syd. Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, og politiet er yderst sparsomme med oplysninger om sagen.

Den 8. august fandt politiet fire skarpladte AK47-geværer og to Zastava-pistoler under en ransagning af en adresse i Kolding og anholdte i den forbindelse en mand, en kvinde og en teenagedreng.

Den 35-årige kvinde med dansk pas og bosnisk baggrund og den 41-årige mandlige bosnier blev dagen efter varetægtsfængslet i fire uger.

Den 17-årige dreng med dansk statsborgerskab og bosnisk baggrund blev samtidig sendt to uger på en ungdomsinstitution. Han blev under onsdagens grundlovsforhør løsladt, men politiet fastholder sigtelsen, fortæller TV Syd.

De tre først anholdte i sagen blev fundet efter et samarbejde i smuglersagen mellem Sydøstjyllands Politi og Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC). Hvordan den fjerde er fundet, fortæller politiet intet om.

Politiet mener, at der er tale om indsmugling af våben fra Balkan til Danmark.

De ulovlige våben var på vej til at falde i hænderne på kriminelle bander herhjemme, vurderer politiet.

/ritzau/